Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zaručený relax, wellness s kámoškou! Zkuste tyhle destinace

  • 12. září 2021 | 06:00

    Odpočinout si, vypustit a načerpat novou energii. To jsou ta kouzelná slovíčka, o kterých sníme, aby se stala skutečností. A opravdu, je dobré si takové sny plnit, protože to stojí za to. Nevím jak vy, ale aby byly naplněny všechny předchozí body, je zapotřebí mít k tomu ještě toho správného komplice! Doporučuji vybrat si kamarádku, kterou jste už dlouho neviděla a chtěla byste dohnat vše, co jste zameškaly.

    Vyrazit do wellnessu s kámoškou je totiž absolutně ideální! Pro mě a naštěstí i mé kamarádky je to o tom, že si dáme pohodu, několik procedur, saunu, bazén, pokud možno i nějakou fyzickou aktivitu a večer pěkně sklenku dobrého vína a jídlo, které si užijeme bez počítání kalorií! Tenhle rok jsem takhle vyrazila na tři víkendy. Každý úplně jiný, ale každý měl své kouzlo. Záleží na tom, jaké jsou vaše preference. Nechte se inspirovat wellnessem v lázeňském městě, na horách nebo v zahraničí!

  • Ensana Nové Lázně

    Mariánské Lázně jsou jedním z našich předních lázeňských měst a pro mě to byl kupodivu první wellness pobyt v téhle destinaci. S kamarádkou Janou ani jedna nevlastníme automobil, takže jsme vyrazily jako správné turistky vlakem. Cesta rychlíkem a bez přestupu trvá dvě a půl hodinky, které utečou jako voda, když si máte co říct a zpáteční jízdenka vyjde asi na pět set korun, takže super.

    Z nádraží jsme se do hotelu prošly, protože jsme se chtěly podívat po městě a kufříky na kolečkách nejsou problém ani na cca dva kilometry, které jsme to k hotelu měly. Hotel Nové Lázně je jedním z nejkrásnějších hotelů v Mariánských Lázních, přivítal nás červený běhoun a už v ten okamžik jsme si připadaly jako hvězdy, a to jsme ještě neviděly pokoje a spa! Toto jsou highlity.

    Procedura: Suchá plynná koupel

    Tohle byla opravdu legrace. Mohly jsme si dát tuto proceduru společně. Dostaly jsme dva velké bílé pytle, do kterých jsme se měly „obléct“, zavázali nás do pytle až po hrudník, vak je postupně plněn plynným oxidem uhličitým. Plyn prostupuje do těla oblečením a pokožkou. Rozšiřuje krevní cévy, čímž zlepšuje krevní cirkulaci a snižuje srdeční frekvenci a krevní tlak. Koupel má protizánětlivé účinky, urychluje hojení ran a pozitivně ovlivňuje činnost ledvin. Je také známo, že C02 stimuluje produkci pohlavních hormonů, testosteronu a estradiolu. Proto se doporučuje pro zlepšení sexuálních funkcí.

    Nemělo by vám ujít

    Od 24. 7. 2021 je lázeňské město Mariánské Lázně nově zapsáno na Seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO, což svědčí o tom, jak unikátní tohle místo opravdu je. V Nových Lázních si nenechte ujít úžasný skvost, kterým jsou římské lázně, které byly postaveny v roce 1896 a můžete se zde kochat originálními, zdobenými mramorovými sloupy, koupat se v několika bazénech a užít si jak suchou, tak párovou saunu.

    Jídlo a pití

    Hotel samozřejmě nabízí balíčky, ve kterých je zahrnuto také jídlo. To si můžete vychutnat v krásných prostorách jídelny a sami si vybrat z bohatých rautových stolů. My jsme ještě s Janou objevily úžasnou vinárnu Maui lounge, kousek od hotelu, kde mají úžasný výběr skvělých vín a velmi milou a přátelskou obsluhu.

    Video se připravuje ...
    Jak z těla vyhnat zabijácký stres: Funguje sauna, jóga i masáže • VIDEO: Eva Fraňková, Lukáš Červený

  • Ayurveda resort Mandria

    Pokud toužíte po trochu vzdálenější destinaci, než je naše země, potom tu mám tip na absolutně luxusní resort ve Štýrsku v Rakousku. Cesta autem trvá zhruba pět hodin, pokud jedete z Prahy, takže se vyplatí udělat si výlet trochu delší. Christina Mauracher je žena, která stojí za celým tímhle skvělým projektem. Dala si za cíl propojit evropskou a holistickou ayurvedu a v tomto duchu vyladila dokonalý resort, jež nabízí přesně tyto služby.

    Pokud toužíte následovat filozofii ayurvedy a řídit se podle ní, potom není lepšího místa. Indický specialista vás vyšetří a zjistí, do které skupiny podle ayurvedy patříte, a doporučí vám přesně stravovací režim a procedury. Pokud si sem chcete přijet jen odpočinout, můžete. Dokonce i jídelna je rozdělena na prostory pro ty, jež prochází aurvédskou terapií, a ty, jež se stravují tak, jak jim velí chuť a nálada. Neznamená to ovšem, že nemůžete zavítat do ayurvédské části a ochutnat, jak takové pokrmy chutnají. Ovšem špičkoví kuchaři, dokážou vykouzlit na talířích divy a všechna jídla jsou připravována z lokálních surovin a sezónně, tak jak ayurveda praví.

    Procedura: Abhyanga a Shirodara

    Pokud se chcete dostat na vrchol blaženosti, pak musíte vyzkoušet tuhle proceduru. Skládá se ze dvou částí. První je abhyanga, tedy olejová masáž celého těla, kterou dříve prováděli denně a chránili tak svou pleť proti stárnutí. Masáž se provádí zahřátým olejem a říká se, že účinky abhyangy jsou podobné stavu, kdy je člověk doslovně "nasycený" láskou. Stejně jako když jsme milováni, abhyanga dává hluboký pocit stability a tepla. Druhá část masáže, tedy shirodara, je masáží takzvaného třetího oka, opět teplým olejem. Léčebná technika masáže je stará přes 5.000 let a jejím hlavním cílem je nastolení tělesné a duševní rovnováhy. Masáž se provádí tak, že z nádobky umístěné nad hlavou vytéká tenký pramínek teplého oleje do středu čela. Nejdříve vám ale položí na oči dva vatové tamponky, takže nevidíte a jen vnímáte, jak teplý olej dopadá a stéká po čele. Shirodhara omlazuje a zpomaluje stárnutí, hluboce uvolňuje a regeneruje nervový systém, příznivě snižuje vysoký krevní tlak, vyživuje tělesné tkáně a omlazuje pokožku, působí i na astma, cukrovku, cholesterol a žaludeční vředy.

    Jídlo a pití

    Jak jsem již zmínila, můžete se stravovat podle toho, jakým jste typem podle ayurvedy, nebo si jen užívat místních procedur a jídlo a pití vychutnat v nejvyšší kvalitě dle vašich chutí. Místní ingredience, sezónní jídelníček a absolutně delikátní úprava jídel. Vinný lístek je také moc zajímavý, také plný regionálních moků a na baru vám jistě rádi připraví i něco ostřejšího.

    Nemělo by vám ujít

    Každý den mají připraveno pro hosty několik různých sportovních aktivit v nádherných prostorech tělocvičny nebo na dřevěných terasách. Od jógy až po cvičení v bazénu. Bazén si můžete užít jak venkovní, tak vnitřní. Jsou tu i možnosti různých druhů saun a vířivek. Vše je v ceně ubytování.

  • Aparthotel Svatý Vavřinec

    Pro mě to bylo jako zjevení. Byla jsem v Peci pod Sněžkou před pár lety a po tomto resortu, jež vyrostl v centru, nebylo tehdy ještě ani památky. Musím také uznat, že je to velmi povedená stavba nejen zvenku, ale i zevnitř. Vše ladí do posledního detailu a vaše oči se mohou pást na úžasných designových maličkostech, které dotváří jedinečnost tohoto místa. Vyrazily jsme opět autobusem, což tedy není úplně pohodlné, ale je to rozhodně jedna z možností a zastávka je hned vedle hotelu.

    Hned na recepci vás mile překvapí vlídný servis, který je absolutně přirozený i v restauraci nebo wellness. Okamžitě získáte pocit, jako byste tu byla doma a součástí jedné velké rodiny. Pokud jste majitelkou pejska, potom vězte, že tenhle resort, je nakloněn i všem čtyřnohým kamarádům. Na pokoji je bude stejně jako vás čekat ručník a ještě navíc mistička a pamlsek. To je podle mě jeden z detailů, který vás, pokud jste pejskařka, dostane.

    Procedura: Aroma masáž celého těla

    Všechny procedury, které nabízejí ve svém wellness, jsou určeny k relaxaci na horách. Nečekejte žádné thajské nebo jinak exotické masáže. Nejdůležitější po sportovním výkonu, který většina z vás pravděpodobně podstoupí, my jsme třeba našlapaly dvacet kilometrů, je dobrá klasická nebo sportovní masáž. My si daly aroma masáž celého těla a byla tím nejdokonalejším závěrem a pomohla, aby tělo druhý den tolik nebolelo.

    Jídlo a pití

    Přímo v hotelu je restaurace, kde si můžete vychutnat jídla od snídaně po večeře a vše, co jsme vyzkoušely, bylo absolutně skvělé. Opět vás obklopí příjemný interiér, který kombinuje dřevo, kůže a moderní prvky. Také pokud jste fanynka vín, budete spokojena s nabídkou, jež vám doporučí přímo v kombinaci s objednaným jídlem. Také tu probíhají vinné degustace, kde je s každým novým vzorkem vína větší legrace. Pokud budete chtít objevovat další cool místa v Peci, pak určitě nezapomeňte na bar Fermé, kde vám udělají skvělé koktejly nebo třeba ten nejluxusnější smažák v housce, co jste ochutnala!

    Nemělo by vám ujít

    V nabídce apartmánů jsou i velké pokoje se dvěma ložnicemi, které mají v koupelně svou vlastní saunu. Také v obýváku je rozkládací gauč, takže pokud chcete dojet s bandou kamarádů nebo zkrátka ve větším počtu, tenhle apartmán se vám určitě vyplatí a prohřát si svaly po výkonu v sauně a nechat na sebe působit bublinky ve vířivé vaně, která je také součástí koupelny, je k nezaplacení.

     

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...