Přestože by člověk řekl, že Stmívání má své nejlepší časy za sebou, opak je pravdou. Popularitu mu znovu zvedlo uvedení všech filmů na platformu Netflix. A skuteční příznivci knižní i filmové série, která vyprávěla příběh jedné zamilované puberťačky a jednoho na slunci se třpytícího upíra, teď mají neopakovatelnou příležitost vcítit se do kůže své oblíbené hrdinky. Dům, který tvůrci využili jako Bellin domov ve Forks, kde dívka bydlela společně se svým otcem, policejním šerifem Billym Swanem, si mohou pronajmout díky Airbnb.

Destinace se stala tak oblíbenou, že nejbližší datum objednání spadá na příští rok. Zájem o rezervace je enormní – jsou nabízeny vždy v 9 hodin prvního dne každého nového měsíce. Srpen 2022 byl vyprodán během pouhých 4 minut od momentu, kdy se dalo objednávku učinit. Cena za jednu noc zde vychází na 330–440 dolarů (tedy 7,1 až 9,4 tisíc korun), což vlastně není až tak vysoká částka.

I když ve filmu je deštivé městečko Forks umístěno na severozápadní pobřeží Pacifiku, tento půvabný domek se ve skutečnosti nachází v St. Helens, asi 30 mil severně od města Portland v Oregonu.

VIDEO: Pravda o Stmívání: Video, dokazující, že jde o dílo slaboduché autorky

Video
Video se připravuje ...

Pravda o Stmívání: Video dokazující, že jde o dílo slaboduché autorky youtube.com/screenjunkies

Dům byl původně postaven v roce 1935 a nachází se v listnaté slepé ulici. Je v něm pět ložnic a dvě koupelny. V době, kdy zde byl natáčen kasovní trhák s Robertem Pattinsonem (35), trval tehdejší majitel na tom, že nemovitost nepodstoupí žádné úpravy. A když už, tak jenom takovým způsobem, aby se nezměnil její charakter. Štáb mu vyšel vstříc a vzhled vilky se nijak drasticky nezměnil – i proto se velmi brzy se stala jakýmsi „putovním“ místem pro fanoušky Stmívání, kteří se tu pravidelně zastavovali a pózovali před ní na fotky.

Současný majitel se proto na slávě tohoto domku rozhodl vydělat. Stavení je pochopitelně plné memorabilií na natáčení slavných filmů, včetně repliky lapače snů od toho samého umělce, který vytvořil ten, co visel Belle nad postelí v druhém dílu Stmívání nazvaném Nový měsíc. Stejný je i jídelní stůl, u kterého před 13 lety seděla Kristen Stewartová. V jednotlivých místnostech, které jsou upravené podle postav z filmu, naleznete rovněž podobizny hrdinů v životní velikosti.

Ale co bychom vám zde zbytečně popisovali, podívejte se do naší galerie sami. Třeba se na počátku září i vy budete počítat mezi zájemce, co si zde zabookují dvě, tři noci…

Fotogalerie
29 fotografií