Když slavný britský zpěvák David Bowie (†69) před pěti lety podlehl zákeřné rakovině jater, zanechal po sobě pořádné jmění. Něco získala jeho druhá manželka Iman Mohamed Abdulmajidová (65), bývalá somálská modelka, a něco jeho dvě děti, syn Duncan Jones (50), jenž pocházel z jeho prvního manželství, a dcera Alexandria Zahra Jonesová (20), kterou měl právě s Iman. Mezi nemovitostmi, co šly po jeho skonu do prodeje, se nově počítal také obrovský apartmán v New Yorku, nádherný byt s několika velkými terasami s výhledem na „město, které nikdy nespí“. A ten právě nyní našel svého kupce.

Na trhu byl přitom pouhý měsíc, než na něj kývl první nadšený zájemce – a dal za něj 16,8 milionu dolarů, tedy 363 milionů korun. Apartmán na Manhattanu v budově z konce 19. století, kde bývala továrna na čokoládu, se nachází v oblasti Soho / Noliota, a měří na více než 5 000 čtverečních stop vnitřního prostoru. K nim je ještě potřeba připočíst dalších 1 000 čtverečních stop venkovního prostoru na třech terasách. V bytě někdejší rockové hvězdy naleznete 4 ložnice a „halu“, jejíž délka činí dobrých 17 metrů. Do bytu se člověk dostane rovnou výtahem.

VIDEO: Vzpomínka na Davida Bowieho (†69): Umělec vytvořil jeho legendární blesk na obličeji

Video
Video se připravuje ...

Vzpomínka na Davida Bowieho (†69): Umělec vytvořil jeho legendární blesk na obličeji Nathan Wyburn

Vybavení je velice stylové, člověk by ani netipoval, že patřilo interpretovi hitů Heroes, Let’s Dance, The Man Who Sold the World či Under Preassure, který nazpíval společně s kapelou Queen. Vše je vyladěné do příjemných, zemitých barev, všude je dřevo. V kuchyni nechybí bar i s barovými stoličkami, v jednom z obývacích pokojů, stejně jako v jedné z ložnic, je moderní krb, v dalším obýváku je zase televize a nádherná knihovna podél celé zdi. Terasy jsou vybavené posezením i grilem. Luxus, jakým se slavný zpěvák obklopoval, můžete nicméně obdivovat v naší galerii, jelikož všechna slova jsou nejspíš zbytečná…

Fotogalerie
59 fotografií