Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C

Odsouzený vrah najížděl na Karlovarsku do lidí. Za běsnění mu hrozí až 12 let v base

Autor: DH - 
22. července 2021
11:53

Policisté z Karlovarského kraje řeší šokující případ pokusu o těžké ublížení na zdraví. Dopustit se ho měl již dříve trestaný a odsouzený vrah. Nově mu za jeho jednání hrozí mnohaletý trest odnětí svobody.

K nepochopitelnému a doslova otřesnému chování řidiče došlo v pondělí 19. července krátce po poledni v obci Krásno směrem na Bečov nad Teplou na Karlovarsku. Muž zde musel zastavit své vozidlo z důvodu krátkodobého uzavření vozovky kvůli natáčení reklamy. Na místě však provoz podle zákona řídili pořadatelé, což se ale pětačtyřicetiletému muži vůbec nezdálo.

„Po krátkém stání s vozidlem z kolony vyjel do protisměru a dojel až k pětačtyřicetiletému muži, který v reflexním oděvu zajišťoval uzavření a neprůjezdnost silnice pro veškerou dopravu. Když dojel před muže stojícího v jízdní dráze jeho vozidla, tak se měl vysokou rychlostí rozjet proti němu a narazit do jeho dolních končetin. V důsledku nárazu muž přepadl horní polovinou těla na kapotu vozidla a poté uskočil mimo vozovku,“ uvedla Kateřina Krejčí z karlovarské policie.

Podle jejích slov měl následně řidič vést se sraženým mužem slovní při. Když pak zjistil, že si poškozený volá pomoc policie a záchranářů, znovu se na něj rozjel. Když to viděl jeho kolega, chtěl mu pomoci. I na něho ale pachatel tak dlouho najížděl a narážel mu do těla, až musel utéct z cesty. Muž pak z místa podle policie ujel.

Na něj následně zamířilo několik hlídek policie. Jedna z nich pak řidiče za krátkou chvíli zastavila nedaleko obce Bečov nad Teplou. Muž byl následně předveden na stanici.

„Obviněný muž byl v minulosti několikrát soudně trestán, mimo jiné byl odsouzen Krajským soudem v Plzni pro trestný čin vraždy. V úterý dne 20. července 2021 krajští kriminalisté zahájili trestní stíhání 45letého muže ze Sokolovska a obvinili jej ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, kterého se měl dopustit opětovně, a dále z přečinu výtržnictví,“ přiblížila Kateřina Krejčí s tím, že muž zamířil do vazby a na rozhodnutí soudu si počká v cele. Hrozí mu 5 až 12 let odnětí svobody.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání