Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Dvojice okradla na Karlovarsku spícího muže o 300 tisíc: Ve vlaku si jich všiml strojvedoucí, pak si pro ně došla policie

Dvojice okradla muže o 300 tisíc.
Dvojice okradla muže o 300 tisíc.  (Autor: Policie ČR)
Autor: VaB - 
17. června 2021
20:11

Dvojice na Karlovarsku vlezla do domu a ukradla z něj téměř 300 tisíc korun. To všechno zloději provedli ve chvíli, kdy majitel spal. K jejich smůle si jich ale všiml průvodce ve vlaku, když si „přepočítávali“ uloupené peníze, a tak zavolal policii. Ta pak se zloději zatočila.

Byla neděle, když se do rodinného domu v jedné malé obci na Karlovarsku vloupala žena s mužem. Ti začali prohledávat místnost. Po chvilce našli téměř 300 tisíc korun, a tak je ukradli. Majitel mezitím v domě spal a ničeho si nevšiml.

Když pak dvojice zlodějíčků odjížděla domů vlakem, začala si prohlížet peníze. Všímavému strojvedoucímu to ale bylo divné, navíc byla dvojice od pohledu podezřelá. „O podezřele chovající dvojici s větším obsahem peněz následně vyrozuměl Policii České republiky na lince 158. Díky jeho všímavosti a místní a osobní znalosti policistů z obvodního oddělení Klášterec nad Ohří se podařilo dvojici s penězi ještě téhož dne vypátrat a zadržet,“ popisuje mluvčí policie Eva Valtová.

Dvojice se v minulosti už majetkové trestné činnosti dopustila, došlo i na odsouzení. Policejní komisař podal k soudu žádost o vazbu. „Ten jej akceptoval a soudce Okresního soudu v Karlových Varech je poslal do vazební věznice. V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na pět let za způsobenou větší škodu,“ dodala Valtová.

Video  Dvojice okradla muže o 300 tisíc. 
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání