Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pěkný kamarád! Půjčil si klíče od auta a opilý ujel

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
21. července 2021
13:45

Policie na Lounsku vyšetřuje případ ohrožení pod vlivem návykové látky. Toho se měl dopustit dvaatřicetiletý muž, který v opilosti řídil vůz svého kamaráda.

Řidič pochází ze Žatce. Vše se odehrálo v pozdních večerních hodinách a velkou roli v celém případu sehrál alkohol.

„Muž měl popíjet v žateckém baru společně se svým kamarádem, který mu pak svěřil klíče od auta a požádal ho, aby došel do jeho zaparkovaného vozidla pro peněženku. Dotyčný tedy šel do auta, ale místo aby vzal peněženku a vrátil se, tak vozidlo nastartoval a odjel,“ tisková mluvčí policie z Ústeckého kraje Miroslava Glogovská.

Bohužel pro dotyčného daleko nedojel. Muže si všimla policejní hlídka, která ho zastavila. Řidič následně nadýchal přes dvě promile alkoholu, a navíc vyšlo najevo, že od svého kamaráda k jízdě rozhodně nedostal souhlas. Dle jeho slov se chtěl jen projet. Za to mu ovšem hrozí až dvouletý trest odnětí svobody za čin ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněné užívání cizí věci.

Policisté z Ústeckého kraje navíc pátrají po dalším pachateli. V ulici Masarykova v Postoloprtech někdo poničil 6 zaparkovaných vozidel velkou rýhou stranou k chodníku. Svým jednáním vytvořil škodu 135 tisíc korun a za čin poškození cizí věci mu hrozí i roční trest vězení.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání