Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Češi vyrazili do přírody: Dopravní problémy v Orlických horách a pokuty v Krkonoších

Aktualizováno -
21. února 2021
09:37
Autor: ČTK, Mii - 
20. února 2021
12:44

Do Orlických hor se v sobotu vypravilo velké množství turistů. Chtěli využít hezkého počasí a dobrých sněhových podmínek pro běžecké lyžování. Policisté příval návštěvníků museli řídit. „Parkoviště na Šerlichu je plné, v Deštném zbývá pár míst. Policisté regulují dopravu, dbejte jejich pokynů. Využijte i jiné lokality hor,“ uvedla policie na twitteru. V neděli se situace opakovala.

Podle údajů Horské služby je na hřebenech kolem 60 centimetrů zmrzlého sněhu. Do velké části Krkonoš v současnosti návštěvníci nemohou. Okres Trutnov je uzavřen kvůli špatné epidemické situaci.

„Orlické hory - Parkoviště na Šerlichu je opět plné, v Deštné zbývá pár míst. Policisté na místě regulují dopravu, dbejte jejich pokynů. Využijte i jiné lokality hor,“ napsala v neděli ráno policie na twitteru.

Více práce dnes měli v sobotu také pracovníci Krkonošského národního parku, hlavně v jeho západní části. Strážci museli řešit množství přestupků. Ve více než 100 případech odvrátili lyžaře od nedovoleného jednání, několikrát museli za vstup do volného terénu v klidovém území parku uložit pokutu. V neděli bude ve službě na hřebenech zvýšený počet strážců.

Stovky turistů se vydaly také do hor v Ústeckém a Libereckém kraji. Policie na severu Čech nezaznamenala žádné problémy v dopravě. V Bedřichově bylo zaplněno velké centrální parkoviště. Řekl to mluvčí liberecké policie Ivana Baláková. Klid byl také v okolí horských středisek v Ústeckém kraji. Podle mluvčího ústecké policie Dana Vítka nebyly v regionu problémy ani na hranicích s Německem.

AHel ( 21. února 2021 16:29 )

Považuji za trestuhodné, že na přeplněných sjezdovkách na horách nikdo nezasahuje. To v Praha v metru seřvali policajti stařenku, že jí z ústenky kouká nos...to je hrdinství. Davy minulý týden ve Stromovce, pár bruslařů a hejna rodičů, bez roušek s cigárou v puse a s kafem ve hroučcích po více než 10 lidec­h...­..te­d´bu­dou buzerovat, abychom měli respirátory určitého druhu....to je výsměch... kdyby lidi dělali opravdu jen ty tři věci, mýt si ruce, dodržovat vzdálenosti 2 metry a nosil roušku, tak už jsme z toho venku!!!!!! V Pha je blbeček ten, který tyto tři věci dodržuje a hrdina, který chodí bez roušek, stojí v chumlu 30 lidí bez roušek u hospodských dveří dovnitř.... např hospoda "Těsně vedle Burundy"....všem jedno, je mi na nic, stydím se za Čechy.

Matos7 ( 21. února 2021 11:35 )

No jo, ty lidi zkrálíkáren těžko budou celý víkend sedět v 2+1nebo 1+1 na to nemaj buňky

Zobrazit celou diskusi