„Rekonstrukce je vyvolána opravou tramvajové tratě, v rámci které dojde k úpravám v celém uličním profilu,“ uvedl Hofman.

Práce jsou naplánovány v úseku od Strossmayerova náměstí směrem k Výstavišti, kde na ně naváže rekonstrukce ulice U Výstaviště až po ulici Bubenská. Také oprava ulice U Výstaviště je plánována v rámci rekonstrukce tramvajové trati. Radnice Prahy 7 požádala hlavní město, aby byly opravy rozšířeny ještě dále směrem od Strossmayerova náměstí ke Kostelní ulici a spolu s tím, aby byla opravena tramvajová zastávka ve směru z centra.

Termín oprav?

„Přesný termín (oprav) nejsme v tuto chvíli schopni sdělit, jelikož v nedávné době se ještě uskutečňovala jednání o výsledných podobách tramvajových zastávek a dopravní podnik (DPP) žádá o stavební povolení. Akce je též koordinována s opravou železniční tratě na letiště a Kladno, aby negativní dopady na dopravu byly co nejvíc eliminovány,“ dodal Hofman. Cena oprav bude záviset mj. na podobě projektu nebo na výsledku výběrového řízení na stavební firmu, která práce provede.

Fotogalerie
8 fotografií