Veřejnost už poměrně dlouho spekuluje, zda se Meghan Markleová ještě někdy podívá do Británie, nepřiměl ji k tomu totiž pohřeb prince Philipa, ani odhalení sochy princezny Diany. Teď se ovšem ukázalo, že Sussexové se tam chystají. Ne však kvůli usmíření s královskou rodinou, ale kvůli jejich malé dceři Lilibeth.

Harry řekl lidem, že chtějí nechat Lili pokřtít ve Windsoru, stejně jako jejího bratra,“ uvedl pro Daily Mail zdroj z královského paláce. „Rádi počkají, až to okolnosti dovolí,“ dodal informátor. Malý Archie byl pokřtěn ve Windsoru v roce 2019 a samozřejmě se to neobešlo bez skandálu. Obřad byl totiž tajný, zúčastnilo se ho pouhých 25 lidí a hosté museli přijít zadním vchodem. Královna Alžběta II. mezi nimi scházela, není jasné, zda pozvání odmítla, nebo pozvánku nedostala.

Za touhou po křtu malé Lilibeth ovšem možná nestojí láska k bohu, ale fakt, že holčička ještě není zahrnuta v řadě následníků trůnu, kde by jí mělo náležet osmé místo, a odsunula by tak prince Andrewa na devátou příčku. Tam se totiž dostane teprve, až bude pokřtěna. Trochu to tak vypadá, že Sussexové přece jen na královské výsady nezapomněli úplně.

Jak přesně bude křest Lilibeth vypadat, se zatím neví, jisté ale je, že další tajný křest by způsobil pořádné pozdvižení. „Křest by nikdy neměl být soukromý. Je to veřejná ukázka Boží lásky,“ uvedl už dříve Nicholas Henshall pro BBC. A u královských dětí to platí dvojnásob, jména jejich kmotrů totiž bývají vyhlašována předem a tradičně se této role zhostí někdo ze starších členů královské rodiny, anebo zahraniční příbuzní.

Za vzor dávají britská média prince Williama a jeho ženu Kate Middletonovou, na křtiny všech jejich dětí totiž měla přístup média a navíc pak zveřejnili i fotografie. Snad se jimi nechají Sussexové inspirovat a nerozdmýchají další spory mezi členy královské rodiny.

Kdy se křest malé Lilibeth uskuteční, se zatím neví, jisté ale je, že to bude událost, která se bez přítomnosti Meghan v Británii neobejde.

Video: Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru

Video
Video se připravuje ...

Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru Mall.tv

Fotogalerie
53 fotografií