K explozi na Žižkově došlo okolo 17. hodiny. Na místo okamžitě vyjely všechny složky Integrovaného záchranného systému. „Jedná se o výbuch barelu s neznámou látkou. Pravděpodobně výbuch zbytků hořlaviny,“ sdělil mluvčí Hasičské záchranné služby hl. m. Prahy Martin Kavka.

„S největší pravděpodobností k výbuchu došlo v okamžiku, kdy tři lidé rozřezávali plechové barely, a nějakou reakcí došlo k výbuchu,“ sdělila pro Blesk.cz policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Policisté celou událost teprve šetří. Podle Siřišťové by se nicméně nemělo jednat o osoby bez domova.

Všichni tři lidé, kteří barel rozřezávali, jsou podle mluvčí pražských záchranářů Jany Poštové zranění. „Na místě zasahují doktor, inspektor a tři posádky rychlé zdravotní pomoci,“ sdělila pro Blesk.cz. „Podle aktuálních informací tři osoby utrpěly zranění, ale počet se může ještě navýšit. Jeden muž je ve vážném stavu, poněvadž utrpěl ztrátové poranění dolních končetin. V umělém spánku jej vezeme do nemocnice,“ dodala.

Přípravy na film

Podle informací redaktora Blesku, který byl na místě, zde probíhaly přípravy na natáčení filmu. Pracovníci měli připravit barely coby rekvizity, akorát v domnění, že barely mají být prázdné. Naneštěstí nebyly. „Naši chemici dělají rozbor látky, která byla v barelu,“ sdělil Kavka.

Video
Video se připravuje ...

V Trocnovské ulici na Žižkově došlo k explozi barelu s neznámou chemickou látkou. Na místě jsou zranění. (2. července 2021) Aktu.cz

Fotogalerie
44 fotografií