Ke zběsilé honičce došlo v pátek krátce po půlnoci. Pražští policisté obdrželi od svých kolegů z Plzeňského kraje informaci, že se k Praze blíží rychle jedoucí škodovka, která na dálnici místy jela až 180 kilometrů za hodinu. Vozy pražské policie se okamžitě vydaly do terénu situaci řešit.

„Během ujíždění měla řidička po celou dobu zapnutá výstražná světla, nereagovala na výzvy k zastavení, ohrožovala ostatní účastníky silničního provozu, nerespektovala dopravní značení a ujížděla v místech až 180kilometrovou rychlostí. V jednu chvíli najela i na služební vozidlo, které se ji pokusilo předjet,“ vylíčila mluvčí Policie ČR Violeta Siřišťová.

Rouška místo cigarety?

Strážcům zákona nakonec nezbylo nic jiného, než aby použili tzv. zastavovací pás. Tím řidička projela na Rozvadovské spojce, a jelikož jejímu vozu prorazil všechny pneumatiky, pro policisty už nebyl problém ji zastavit. Tím ale celý zákrok neskončil. „Řidička na výzvy k opuštění vozidla nereagovala, držela v ruce zapalovač a snažila se zapálit roušku, kterou měla v tu chvíli nasazenou na obličeji,“ popisuje Siřišťová.

Auto plné léků

Policisté se tedy museli dostat do jejího vozidla násilím. Proto teleskopickým obuškem rozbili okno uzamčeného vozu, v němž řidička seděla, a za pomoci donucovacích prostředků ji z vozu dostali ven. „Jelikož s policisty podezřelá stále nekomunikovala a zdála se být ve špatném psychickém stavu, zavolali jí záchranku,“ dodává mluvčí. Testovat se na alkohol či na jiné omamné látky žena na místě odmítla.

„Prohlídkou vozidla policisté na místě spolujezdce nalezli několik léků. Záchranáři ženu převezli k lékařskému ošetření na psychiatrii za doprovodu policistů, kde byla po vyšetření převezena na policejní služebnu k podání vysvětlení,“ pokračuje Siřišťová s tím, že na základě vyšetření se rozhodne o dalších krocích vůči bezohlednému jednání řidičky. V tom mohou dopomoci i případní svědci. „Žádáme účastníky silničního provozu, které řidička svou nebezpečnou jízdou ohrozila, aby se neprodleně ozvali na linku 158,“ žádá Siřišťová.

Nejspíš psychóza?

K policejnímu zákroku se pro Blesk.cz vyjádřila také mluvčí Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy Jana Poštová. „V pátek po půl druhé v noci záchranáři na základě výzvy od policie vyjížděli do ulice Bucharova k mladé slečně s psychickými obtížemi. S psychózou ji převezli do Ústřední vojenské nemocnice,“ řekla mluvčí pražských záchranářů.

Video
Video se připravuje ...

Policejní zásah v Bucharově ulici (9. dubna 2021) Policie České republiky

Fotogalerie
13 fotografií