Jako by existovala jen černá a bílá, nevnímajíce spektrum barev mezi nimi, které se navíc jeví subjektivně. Ryze osobní prožívání je právě to, co většině kritiků Meghan, stejně jako jejím obhájcům, uniká. Co nepomáhá rozuzlení příběhu, je nejen neověřitelnost faktů, jež byly řečeny, ale i vedení rozhovoru v podání Oprah Winfrey, která je svým přístupem k hostům, jež nechá odvyprávět svůj příběh bez nepříjemných otázek, proslulá. 

Rozhovor sledovaný padesáti miliony diváků je aktuálně jediným tématem přebíjejícím i všudypřítomnou pandemii. Sledovat problémy jedné rodiny je totiž zajímavější a bezpečnější, než přemýšlet nad vlastní nespokojeností a rozháraností svých vztahů. Což je také důvod, proč nás veřejně řešená rozluka s rodinou Harryho a Meghan hned tak neopustí.

Nebudu se vracet k tomu, co bylo řečeno, mnohem zajímavěji se totiž jeví skrytá řeč outfitů, které pro tyto příležitosti nikdy nejsou voleny náhodně.

Video
Video se připravuje ...

Královští sourozenci děkují zdravotníkům! Potlesk za boj proti koronaviu Kensington Royal

Meghan: Šaty odkazuje na spojení s jinou, monarchií zavrženou ženou?

Pro vysoce sledovaný rozhovor Meghan oblékla hedvábné šaty Giorgio Armani se zavinovacím živůtkem zdobeným výšivkou kontrastních lotosových květů a v pase řasenou asymetricky střiženou midi sukní. Mnohá média se zaměřila na potisk šatů jako na známku znovuzrození, kterou květina rostoucí i v náročných podmínkách v budhismu prezentuje.

Avšak díváme-li se na celek, je až zarážející nezpochybnitelná podobnost se známým portrétem Wallis Simpson z 30. let. Milovníkům seriálu Koruna i znalcům monarchie známá persona, kvůli níž se král Eduard VIII. vzdal trůnu. S dvakrát rozvedenou Američankou, jejíž existence je stále noční můrou členů královské rodiny, pojí Meghan nejen původ a rozvod, ale i odluka od královské rodiny. Jistě, Harry byl až šestý v pořadí jako potencionální následovník trůnu. Avšak i jeho rozhodnutí k odchodu vychází stejně jako u Edwarda z lásky k ženě. U Harryho navíc podpořeném snahou Meghan ochránit před agresivním britským tiskem.

Šperky zpřítomnily Lady Dianu

Volba náušnic kanadské značky a náhrdelníku od britské designerky značí náklonnost k oběma zemím. Autorka náhrdelníku Pippa Small pak neváhala médiím sdělit, že šperk s akvamaríny představuje svobodu a novou naději. Nejdůležitější pak byl diamantový náramek patřící Harryho matce Dianě. Ač Meghan nosila šperky po zesnulé tchýni i na jiné příležitosti, ve chvíli, kdy Harry v rozhovoru zmiňoval svůj primární cíl, aby jeho manželka neměla stejný osud jako jeho matka, bylo propojení s davy oblíbenou Dianou kompletní. 

Video
Video se připravuje ...

Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru Mall.tv

To, že se při rozhovoru zaštítila ženami, jež se s královskou rodinou rozkmotřily, značí ztotožnění s jejich osudem. Jejich zpřítomněním si dodává sílu, že není v dané situaci sama, a zmiňování Diany, nejoblíbenější postavy monarchie, pak signalizuje snahu dosáhnout podobných sympatií. To však zapříčiňuje fakt, že se její přístup může jevit prvoplánově. Mnozí ji obviňují z profitování na odkazu Diany pro své zvýšení popularity. Stejně jako Diana i Meghan mluví veřejně o svých psychických problémech a vyhledání pomoci. Jakkoliv se jedná o inspiraci, v tomto případě její vyjádření kvituji. Neb toto stále tabuizované téma je potřeba prolomit a celebrity tomu hojně napomáhají. Proto přes všechno, co bylo řečeno, mám část o psychickém zdraví za tu nejpodstatnější a nejodvážnější.

Těhotenské focení: Něžnost a intimita zjemňující ostré hrany interview

Den po ostře sledovaném rozhovoru přítel Meghan, fotograf Misan Harriman, publikoval novou fotografii rodiny Sussexů oslavující očekávání dítěte. Velmi intimní záběr zachycuje pár v objetí se synem Archiem v zahradě, jež je symbolikou plodnosti a hojnosti. Princ Harry v rozhalence a plátěných kalhotách vyjadřuje ležérnost i intimitu chvíle absencí bot. Kdežto Meghan oblékla ramena odhalující květinové maxi šaty s žabičkováním, které se za cenu necelých 10 000,- ihned staly vyprodaným hitem. Není náhoda, že si Meghan vybrala tyto šaty a fotka byla publikovaná na Mezinárodní den žen.  Značku La Ligne založily tři ženy a vévodkyně tím zdůraznila sílu ženství a jednoty.

Video
Video se připravuje ...

Královská rodina děkuje zdravotníkům Instagram Kensington Royals

Princ Harry: Recyklace vyvažující manželčinu nestřídmost?

Za rozhovor sklízí od mnohých posměch a označení podpantoflák jen proto, že byla v hlavní roli jeho manželka Meghan. Ovšem, ona je reálně hlavní postavou celé situace. To ona byla britským tiskem pronásledována a to ona nalomenou psychikou odnesla postavení v rodině. Bylo tedy vcelku pochopitelné, že půjde zejména o její pohled na celou situaci. Harry pro tu příležitost vybral šedý oblek J. Crew, který vynesl už dříve, minimálně když světu představil syna Archieho. Zdá se, že ač Meghan není nikdy vyfocena dvakrát ve stejných šatech, Harry se snaží jít udržitelnou cestou a recyklovat své oblečení. Možná tím vyvažuje nestřídmé volby Meghan, jejíž šaty na interview stály přes sto tisíc, zatímco jeho oblek pouhých čtrnáct tisíc. Navíc ho oblékl na veřejná vystoupení již několikrát.

Oprah Winfrey: Nečinnost korunovaná rozpolceností

Za svoji příliš pasivní roli v rozhovoru kritizovaná moderátorka zvolila pastelově růžový svetr s véčkovým výstřihem, z něhož vykukovala bílá košile. Kombinace s vínovou plisovanou sukní a hnědými hrubými kozačkami je na pováženou, protože jednotlivé kousky stylově nespolupracují. Jako by tím dopředu dávala najevo jistou rozpolcenost. Nejúspěšnějším produktem celého rozhovoru jsou pak brýle na nose Oprah od luxusní švýcarské značky Götti, jejichž výrobu musela značka po odvysílání navýšit. Over size brýle s kulatou obroučkou prý mají být novým módním trendem.

Fotogalerie
35 fotografií