Tajné oddavky prince Harryho a Meghan Markleové jsou další lží, kterou si někdejší hvězdička seriálu Kravaťáci vymyslela? Vikář z Newcastlu podle britského magazínu Mirror kontaktoval arcibiskupa z Canterbury, jelikož i jeho zajímalo, jak se to má s tvrzením Meghan Markleové, že ona a princ Harry se tajně vzali na zahradě tři dny před oficiální svatbou. Tedy ještě před pompézním církevním sňatkem za peníze daňových poplatníků, uzavřeným oficiálně, před Bohem a před očima široké veřejnosti, v kapli sv. Jiří na hradě Windsor. Tento obřad mohly pak na televizních obrazovkách sledovat miliony lidí po celém světě.

Na zahradě údajně byli jenom novomanželé a arcibiskup z Canterbury Justin Welby (65), což je také divné, jelikož k veselce jsou vždy zapotřebí svědci, stejně tak musí mít k obřadu „neomezený přístup“ i veřejnost, aby bylo možné případně vznést námitky.

Nastalá situace vrtala hlavou reverendu Marku Edwardsovi, a tak zkontaktoval arcibiskupskou kancelář. Žádal, aby mu byla „vyjasněna jejich politika“. Jak se ale farář v kostele sv. Matouše v Dinningtonu a kostele sv. Cuthberta v Brunswicku od zaměstnance Lambethského paláce dozvěděl, „Justin nedělá soukromé svatby. Meghan je Američanka, ona něco takového nechápe.“ Žádná svatba, tak jak ji Meghan prezentovala v rozhovoru s Oprah Winfreyovou, se tedy oficiálně nekonala!

VIDEO: CELÝ ZÁZNAM: Svatba Harryho a Meghan očima Františky Čížkové! Jak se kdo oblékl?

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Svatba Harryho a Meghan očima Františky Čížkové! Jak se kdo oblékl? Redakce Blesk, Reuter

Edwards řekl, že osoba, s níž hovořil, mu poté řekla: „Justin měl soukromý rozhovor s párem v zahradě o svatbě, ale mohu vás ujistit, žádná svatba se neuskutečnila, dokud se nevysílala jako národní událost.“ Navíc pár, který je již jednou oddaný, to nemůže udělat znovu, ledaže by s prvním manželstvím něco bylo v nepořádku. Dá se tedy předpokládat, že jakýkoli „obřad“, pokud se vůbec uskutečnil, pravděpodobně nebyl nijak právně závazný.

Reverend Tiffer Robinson, vikář anglikánské církve v Suffolku, napsal na twitteru: „Má právo považovat to za své manželství, pokud chce. Američané se mnohem více zajímají o specifika manželského práva než angličtí duchovní.“

A arcibiskup z Canterbury? Ten se nechal slyšet, že slova někdejší vévodkyně ze Sussexu nebude komentovat, protože se jedná o její soukromou záležitost. Jenže to Edwardsovi nestačí, podle něj je „ve veřejném zájmu, aby hlava anglikánské církve uvedla vše na pravou míru“.

„Nás, kněze, to staví do velice obtížné situace. Měli by tam být svědci, licence a zákony, nebo je to nyní jen ad hoc ujednání s členy duchovenstva? Můžeme nyní dělat soukromé svatby bez svědků v našich zahradách?“ ptal se veřejně.

VIDEO: Novomanželé Harry a Meghan: Zbavují se svatebních darů za 200 milionů!

Video
Video se připravuje ...

Novomanželé Harry a Meghan: Zbavují se svatebních darů za 200 milionů! Tereza Kühnelová

On sám se kvůli soukromým obřadům v době koronavirové hodně trápí, jelikož je nemůže svým ovečkám dopřát. „Všem jsem musel vysvětlit, že by to nebyla legální svatba a nebyla by podle kanonického práva. I proto potřebujeme objasňující prohlášení - musíme vědět, jaké jsou naše zásady a postupy. Nemůže to vypadat jako jedno pravidlo pro jednoho a další pravidlo pro jiného,“ durdil se kněz, kterému se nezdá, že by vše probíhalo tak, jak líčila Meghan: „Zavolali jsme arcibiskupovi a řekli mu, že tahle velkolepá podívaná je určená hlavně světu a že my chceme, aby náš sňatek byl jenom náš,“ vysvětlovala v šokujícím interview. Jak se ale zdá, vymalovala si to asi trochu jinak, než to bylo ve skutečnosti.

VIDEO: Meghan, vévodkyně ze Sussexu: Čím rozvedená herečka okouzlila prince Harryho.

Fotogalerie
74 fotografií