Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zmatený senior (76) v mercedesu ujížděl policii: myslel si, že je v Německu, zastavil ho pás s hřeby

Zmatený senior (76) v mercedesu ujížděl policii: zastavil ho až pás s hřeby!
Zmatený senior (76) v mercedesu ujížděl policii: zastavil ho až pás s hřeby!  (Autor: Policie ČR/KŘP Jihočeského kraje)
Autor: ran - 
24. března 2021
17:16

Jihočeská policie zažila kuriózní honičku, při které se pokoušela zastavit starého pána v mercedesu. Ten jim ujížděl a vůbec nereagoval na signály k zastavení! Nakonec seniora zpomalily až zastavovací pásy, které mu propíchly všechny čtyři pneumatiky. 

V pondělí kolem 22:30 policie u Kaplice na Českokrumlovsku zastavila staršího muže sedícího za volantem mercedesu. Důvodem byla jeho nebezpečná jízda. Senior se ani trochu nedržel na pravé straně vozovky, a mohl tak snadno ohrozit další účastníky provozu. 

„Řidič doslova kličkoval po silnici I/3 ve směru od Kaplice na Hubenov. Na výzvu k předložení dokladů potřebných k řízení motorového vozidla nikterak nereagoval,“ uvedl na webu policie mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura. Dodal, že muž jen německy řekl, že musí jet dál, a začal ujíždět.

Policisté s přivolanou posilou se ho pokusili zastavit. Nejprve na to šli pomocí zátarasů, těmi ale řidič projel jakoby nic. Museli proto přistoupit k použití zastavovacího pásu s hřeby, který autu propíchl všechny čtyři pneumatiky.

„To jízdu muže zpomalilo, kapličtí policisté ho pak za pomocí ochranného rámu na přední části služebního vozidla vytlačili do travnatého pásu před křižovatkou u českokrumlovské nemocnice,“ popsal závěr honičky Bajcura.

Senior se podle svých slov domníval, že se nachází v Německu, a byl zcela zmatený nejen místně, ale i časově. Mercedes policisté nechali odtáhnout na parkoviště u českokrumlovské služebny, kde budou okolnosti případu dále prověřovat. Muže předali místní nemocnici k vyšetření.       

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání