Interpret slavné tirácké hymny Sbohem, lásko, já jedu dál je tak stále částečně na přístrojích na lůžku a na svoji dceru naposledy promluvil přesně před dvanácti měsíci.

„Neříkám, že dnešní den není pro mě těžký. Je. Nechci si ale stěžovat, když se tak teď dívám kolem sebe. Jsou na tom lidé mnohem hůř než já. Já mám pořád oba rodiče,“ řekla Blesku Ester Lauferová (50), která má bohužel i maminku, slavnou kostýmní výtvarnici Irenu Greifovou (81), hospitalizovanou.

Na rehabilitační klinice Košík se stále dává dohromady po operaci zlomeného krčku. „Operace se ale velmi zdařila! Maminka mi jen nechodí,“ podotýká Ester. Rodiče bohužel v současné situaci nemůže navštěvovat. „Oba jsou naštěstí proti covidu očkovaní, já jsem teď ale v karanténě,“ svěřuje se Ester, která v lockdownu tátu neviděla už čtyři měsíce.

VIDEO: Ještě před časem Laufer žertoval: Až natáhnu brka, tak po mně zbyde hromada železa!

Video
Video se připravuje ...

Josef Laufer jako Terminátor: Až natáhnu brka, tak po mně zbyde hromada železa! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Za maminkou by ji prý ale pustili. „Každý týden musím mít ale testy. S mámou si však telefonujeme denně, takže se i vidíme,“ komentuje Lauferová, která měla mamku doma i na Vánoce.

„Máma je jakžtakž v pohodě. Dělá mi ale starost, že za tátou nemůžu. Podle lékařů by mě podvědomě vnímal. Jinak je ale situace prakticky stále stejná. Nicméně osobní návštěvy jsou pro něho moc důležité, je třeba, aby s ním komunikoval blízký člověk,“ vysvětluje Ester a modlí se, aby se covidu vyhnula. „Kvůli rodičům. Oba mne moc potřebují,“ říká.

Osudný březen 2020

Laufera trápily slabosti, při nichž se mu motala hlava a nebylo mu dobře. Proto se podrobil vyšetření, kde mu byl diagnostikován defekt síňové přepážky, který by mohl dříve nebo později způsobit mozkovou či srdeční příhodu. A tak se s výhledem na plánované pracovní aktivity v březnu rozhodl nechat si zavést srdeční katétr, jenž měl život ohrožujícímu stavu zamezit.

Zákrok se však zkomplikoval a došlo během něj ke krátké zástavě srdce. Zpěvák byl uveden do umělého spánku. Podstoupil operaci srdce v Nemocnici Na Homolce, kde také první měsíce ležel na ARO. Poté byl převezen do FN Motol.

VIDEO: Josef Laufer: Na plastice mi zkazili nos! Předtím jsem měl hezčí!

Video
Video se připravuje ...

Josef Laufer: Na plastice mi zkazili nos! Předtím jsem měl hezčí! Zuzana Bubílková, Lukáš Červený

Fotogalerie
37 fotografií