Na severojižní magistrále se bude pracovat hned na několika místech. Silničáři opraví v letních prázdninách Wilsonovu ulici v úseku mezi Vinohradskou a křižovatkou U Bulhara, od května budou pracovat až do konce roku v Mezibranské a od června v Legerově v úseku mezi Nuselským mostem a náměstím I.P. Pavlova. Opravy jsou naplánovány na severojižní magistrále nebo v Seifertově či na Plzeňské ulici.

Na Jižní spojce se bude pracovat v úseku mezi Sliačskou a Hlavní. Od srpna do září zde postaví protihlukovou stěnu. Na jaře čekají komplikace řidiče také na Plzeňské v Praze 5 a na podzim v rovnoběžné Vrchlického ulici.

Metro a tramvaje

Pražskou dopravu ovlivní také opravy v metru a rekonstrukce tramvajových tratí. Zabezpečovací zařízení bude od 13. do 15. března opraveno na trase metra C mezi stanicemi Skalkou a Depo Hostivař a v polovině června na trase metra C mezi Ládvím a Letňany. O Velikonocích dopravní podnik (DPP) na trase C mezi Pražského povstání a Hlavní nádraží vyměnění pražce.

Tramvajová trať bude opravena mimo jiné na nábřeží Edvarda Beneše nebo Rašínově nábřeží. Provoz tramvají bude na konci března přerušen kvůli opravám od křižovatky Nuselské a Vladimírovy k obratišti u Vozovny Pankrác.

Kulturní akce?

Mezi sportovními a kulturními akcemi, které by mohly omezit dopravu, je kupříkladu květnový Volkswagen Marathon, hudební festival United Islands of Prague, který je plánován na konec června, Pražská muzejní noc v září nebo zářijový Evropský týden mobility. U těchto akcí bude, na rozdíl od běžných oprav, záležet, zda jejich konání umožní epidemiologická situace.

Video
Video se připravuje ...

Co se chystá ke zlepšení ovzduší v Praze? Náměstek Petr Hlubuček přibližuje chystané změny. (2019) Jiří Marek

Fotogalerie
16 fotografií