Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Záhadná smrt ženy (†71) ve Slaném: Policie je po pitvě bezradná

Aktualizováno -
19. února 2021
12:39
Autor: ran, rc, ČTK - 
17. února 2021
15:36

Tělo postarší ženy (†71) našli přivolaní policisté ve středu krátce před polednem ve středočeském Slaném. Na místo přispěchali i hasiči, záchranáři a koroner. Nařízená pitva nepřinesla přesvědčivé závěry o příčině smrti.

Žena byla nalezena bez známek života v rodinném domě v Arbesově ulici. „Policie na místě provedla prvotní šetření, příčina smrti se zatím šetří,“ sdělila ve středu Blesk.cz policejní mluvčí Michaela Nováková. Proč žena zemřela, měla odhalit pitva těla. „Byla nařízena soudní pitva ke zjištění příčin úmrtí,“ potvrdila mluvčí.

Podle informací zpravodajského webu Novinky.cz si případ převzala kriminální policie, protože okolnosti úmrtí vykazovaly podezřelé znaky.  „Od středy vyšetřují kriminalisté podezřelé úmrtí seniorky, která byla nalezena v uzamčeném domě ve Slaném. Případ převzali středočeští krajští kriminalisté, aby objasnili okolnosti úmrtí a zdali se na smrti nemohla podílet jiná osoba,“ uvedl pro Novinky.cz mluvčí policie Pavel Truxa.

Podle informací Kladenského deníku byla mrtvá nalezena u sklepa. Policii měla přivolat dcera, které žena v důchodovém věku přestala zvedat telefon. Hasiči do domu museli proniknout oknem. 

„Seniorku nalezli ležící pod schody do sklepa. V domě byl navíc cítit zápach plynu,“ řekla deníku mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková. Výsledky měření zaměřeného na únik plynu se ale ukázaly negativní.

Provedená pitva ale vraždu neprokázala ani nevyvrátila. Kriminalisté nyní budou prověřovat, s kým byla žena v poslední době v kontaktu a další okolnosti, řekl v pátek policejní mluvčí Pavel Truxa. Vyšetřování tak pokračuje, podle Truxy zatím nikdo nebyl zadržen.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání