Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kruté detaily novoroční vraždy v Rymicích: Po útoku na otce (†49) měl syn (21) bodnout i sebe!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: ČTK, jel - 
7. ledna 2021
17:33

Muže, který údajně na Nový rok zabil v rodinném domě v obci Rymice na Kroměřížsku svého otce, obvinili kriminalisté z vraždy. Jednadvacetiletému mladíkovi, který měl o 28 let staršího muže v opilosti pobodat nožem, hrozí v případě odsouzení až 18 let vězení. 

Jak uvedla policie, syn se vrátil po 03:00 domů opilý ze silvestrovských oslav. „Mezi ním a otcem došlo k slovní rozepři, po které vzal mladík kuchyňský nůž, se kterým na svého devětačtyřicetiletého otce zaútočil a několikrát ho bodl. S nožem v ruce poté odešel z domu ven na zahradu, kde se pokusil o sebevraždu tak, že se nožem bodl do hrudníku,“ uvedla krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Přivolaná záchranná služba podle ní už nemohla staršímu z mužů pomoci, na následky zranění na místě zemřel. „Mladému muži, kterého na zahradě u domku našla policejní hlídka, poskytli zdravotníci první pomoc a se zraněním ho odvezli do nemocnice. Zdravotní stav muže neumožňoval kriminalistům hned po incidentu provést výslech a mladíka obvinit, proto jsme ho obvinili až včera odpoledne,“ uvedla Javorková ve čtvrtek.

Krajský vyšetřovatel podle ní podal státnímu zástupci podnět na návrh na vzetí muže do vazby, což soudce nepřijal. „Obviněného dnes propustil na svobodu a rozhodl o dohledu probačního a mediačního úředníka,“ doplnila Javorková. Kvůli zdravotnímu stavu zůstane muž ještě několik dní v nemocnici.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání