Ivana byla dvakrát vdaná, ani jedno manželství ale nevyšlo. Celkem má tři dcery. Nejstarší ji přihlásila do proměny, mladší dvě jsou častěji s otcem.

Po odchodu od manžela Ivana bydlela nějaký čas na chatě. Nový domov nakonec našla v domě u rodičů. Je to starý, ale s láskou opečovávaný dům. Ivana tu přebývá v místnostech po babičce.

Designéry čeká radikální proměna s bouráním, které vyžaduje velkou spolupráci ze strany rodiny. Veškerý materiál  dostanou od pořadu, ale práce bude na nich samotných.

Aby měla Ivana plnohodnotnou kuchyň, je třeba udělat nové stavební otvory pro dveře. Dvě místnosti jsou separované a vchází se do nich chodbou. Musí se spojit, a vytvořit tak funkční samostatnou jednotku. 

Kuchyň je v plánu bílá, v kombinaci se světlým dřevem, s profilovanými dvířky a moderními spotřebiči. Do interiéru chtějí dát designéři hodně měkkých materiálů – polštářky, deky atd.

V celém interiéru bude světlá podlaha, která je vhodná do namáhaných či vlhkých prostor. Dveře v interiéru budou bílé. Pro vnučku a babičku mají designéři úkol. Shromáždit různé květiny, které se přesadí a půjdou do nových květináčů nebo košů. 

„Křivé zdi, dispozice místností nevyhovující. O kuchyni se nedalo ani hovořit. Pouze dvě rohové skříňky, bez vaření, žádný úložný prostor. Ihned nás napadlo obě malé místnosti spojit a vytvořit Ivance takový malý byt v rodinném domě jejích rodičů,” přibližuje designérka Zuzana Schubertová.

Zásadním problémem, o kterém dopředu nevěděli, byl komín v havarijním stavu. Projevilo se to hned, jak příčku mezi místnostmi otevřeli a chtěli posunout stávající kamna. Celý komín se místy sypal. Do komínové vložky se dala prostrčit skrz zdivo ruka. Kdyby se v kamnech začalo topit, mohlo snadno dojít k požáru. Díky rozsáhlé rekonstrukci se na problém přišlo včas a zabránilo se případné katastrofě. 

Ivana chtěla celý prostor udělat ve stylu starého venkova, v bílé barvě a pokud možno ponechat věci, ke kterým má vztah. Hlavně výrobky od dcer a vnuček.

“Inspirovalo nás to, a když jsme se po místnosti rozhlédli, našli jsme s Viktorem spoustu věcí, které by bylo škoda vyhodit. Vzali jsme si je domů a v garáži jim dali nový život. Abychom podpořili ještě více venkovský styl, sehnali jsme staré trámy, které Viktor zbrousil, natřeli jsme je na bílo, vsadili LED pásek a vytvořili jsme z nich zajímavou dekoraci na stěně. Ta, spolu s tapetou, vytvořila zajímavý koutek.

Na trámky jsme pak zavěsili andílky, které má Ivanka od svých dcer. V jídelně jsme vytvořili koláž z fotografií rodiny, přátel, dcer a vnuček, aby je měla stále na očích,“ dodává designérka Zuzana Schubertová.

Premiéru prvního dílu novinkové série Postav si sen! uvidíte v pondělí 22. února ve 21.35 na Primě.

Fotogalerie
28 fotografií