Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Oblačno 16°C

Do Rakouska na lyže? Snad v lednu. Kam případně vyrazit?

4. ledna 2021 | 12:00

Také se nemůžete dočkat, až vyrazíte na lyže, ale letošní situace tomu nenahrává? Podle aktuálních informací budou turistické cesty do Rakouska možné snad od 18. ledna. Přestože nyní jsou restaurace a ubytovací zařízení zavřené, máme pro vás tipy, kam vyrazit v případě, že se opratření rozvolní.

"Rakouské hranice sice jsou otevřené, turistické cesty v Rakousku ale aktuálně nejsou možné. Rakousko se nachází v částečném lockdownu, hotely a gastronomická zařízení jsou zavřená. Od 19. prosince 2020 a nejdříve do 10. ledna 2021 je nutná při příjezdu z většiny evropských zemí karanténa," informuje web Austria.info. Podívejte se na nejoblíbenější rakouská místa vhodná pro zimní radovánky.

Ledovec Dachstein

V regionu Schladming-Dachstein je k dispozici přibližně 30 kilometrů sjezdovek a více než 110 kilometrů denních turistických a sáňkařských stezek.
Autor: Rakouská centrála cestovního ruchu

Na nejvyšším bodě Štýrska se nachází ledovec Dachstein. Tyčí se ve výšce 2700 metrů nad mořem. Cesta na vrchol je velkolepá: panoramatickou kabinkovou lanovku si zamilujete. Najdete tu i Ledový palác nebo 100 metrů dlouhý visutý most se „schody do prázdna“.

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

V oblasti Wildschönau se nachází čtyři nádherné vesničky.
Autor: Rakouská centrála cestovního ruchu

V oblasti Wildschönau se nachází čtyři nádherné vesničky. Auffach je nejlepším výchozím bodem, pokud vaše cesta směřuje do skiareálu Schatzberg a dále do údolí Alpbachtal. V Niederau a Oberau je pro změnu k dispozici spousta vleků pro začátečníky. Nejhezčí ze všech je ale romantická vesnička Thierbach. Je nejvýše položenou obcí v Kitzbühelských Alpách.

Zell am See-Kaprun

K tomuto sportovnímu regionu neodmyslitelně patří i odpočinek a regenerace
Autor: Rakouská centrála cestovního ruchu

Zell am See-Kaprun patří k nejproslulejším regionům zimních sportů v Alpách. Jezdí sem všichni milovníci geniálních sjezdovek. Zároveň zde najdete obrovské termální lázně a kouzelné jezero Zeller See.

Nassfeld

Lyžování v Nassfeldu je díky slunečnému počasí nezapomenutelné
Autor: Rakouská centrála cestovního ruchu

Tato oblast se nachází v horském sedle Karnských Alp mezi údolím řeky Gail v Rakousku a údolím Val Canale v Itálii. Za zmínku zde stojí především stejnojmenný skiareál se 110 kilometry sjezdovek všech úrovní obtížnosti a bruslení na jezeře Pressegger See.

Lyžování v Nassfeldu je díky slunečnému počasí nezapomenutelné. Užijete si zde sjíždění převážně červených a modrých sjezdovek. V místních chatách si navíc pochutnáte na regionálních produktech. Nebudou chybět gailtalský horský sýr, domácí kváskový chléb, korutanské plněné taštičky ani ryby z místních vod.

Ötztal

Kvalitní infrastruktura, velký areál pro začátečníky, dětská školka s možností hlídání a široká nabídka sjezdovek dělají z tohoto ski areálu bez debat jedno z nejzábavnějších míst pro všechny děti.
Autor: Rakouská centrála cestovního ruchu

Nejdelší boční údolí v Tyrolsku. To je Ötztal. Nachází se na rozhraní Stubaiských a Ötztalských Alp a je obklopeno téměř 250 třítisícovými vrcholy. Lidé si tu vedle lyžování užívají také sáňkování nebo odpočinek v horké vodě termálních lázní. Kvalitní infrastruktura, velký areál pro začátečníky, dětská školka s možností hlídání a široká nabídka sjezdovek dělají z tohoto ski areálu bez debat jedno z nejzábavnějších míst pro všechny děti. 

Kitzbühel

Kitzbühel je rájem lyžařských nadšenců.
Autor: Rakouská centrála cestovního ruchu

Kitzbühel je rájem lyžařských nadšenců. Všechno je zde na dosah. Na lyžích se dostanete z hor až do města. Lanovka Hahnenkammbahn totiž leží jen tři minuty chůze od 750 let starého historického centra. Čeká tu na vás opravdu pohádková zimní atmosféra.

Podívejte se na další tipy na zimní dovolenou v Rakousku ZDE.

Autor: REDAKCE
Video se připravuje ...