Mladý muž si nejspíš vůbec neuvědomil, co se mohlo stát. O život šlo také dvěma maminkám, které stály na chodníku s kočárky, v nich měly několikaměsíční mimina.

Pronásledovaný vůz je podle obžaloby minul o jediný metr. Obžalovaný tvrdil, že jel maximálně osmdesátkou a nikoho na chodníku neviděl. „Je nesmysl, abych jel tolik,“ dušoval se Opatřil.

Policista Jaroslav Lopata, který řídil policejní auto, uvedl, že když se pronásledovaný vřítil do ulice u hřišť v protisměru, tachometr služebního speciálu ukazoval 110 kilometrů v hodině. Pronásledovaný šofér nakonec VW Golf odstavil a utekl.

V červnu spadla po další honičce klec

Začátkem června přesedlal Opatřil na motocykl, znovu se však ocitl v hledáčku jiné policejní hlídky. Tentokrát měl méně štěstí, v Kunštátské ulici ztratil helmu a nakonec upadl. Městský soud v Brně mu napařil souhrnný trest pět let vězení natvrdo a stejně dlouhý zákaz řízení. Mladý muž, který nad svým počínání vůbec neprojevil lítost, se však odvolal.

Video
Video se připravuje ...

Nebezpečný pirát silnic vyfasoval pět let za mřížemi TV Blesk Zdeněk Matyáš

Soudkyně: Dala bych vyšší trest

„Šlo o zběsilou, hazardní a bezohlednou jízdu rezidenční čtvrtí. Zda jel obžalovaný rychlostí 70 až 80 kilometrů v hodině, jak uvádí, je bezpředmětné. Je zřejmé, že i tato rychlost by při srážce s malými dětmi měla fatální následky,“ shrnula soudkyně Hana Kleinová, která litovala, že se neodvolal i žalobce.

„Pro takové počínání a kvůli recidivě si dokážu představit daleko vyšší trest od 6 let odnětí svobody výš,“ řekla soudkyně.

Odvolací senát tak potvrdil pirátovi silnic pětileté vězení, stejnou dobu nesmí řídit motorová vozidla. VW Golf, kterým ujížděl hlídce, propadl státu. Verdikt je nyní už pravomocný.    

Video: Ujíždějícícho mladíka zastavily až výstřely

Video
Video se připravuje ...

Ujíždějícího mladíka zastavily až policejní výstřely. Skončil ve vazbě Policie ČR