Manželé Kateřina a Tomáš čekali narození svého druhého potomka každým dnem. Měli proto pečlivě sbalené všechny věci, aby je porod nezaskočil a oni stačili včas přijet do porodnice. Jenže, nakonec bylo vše jinak.

Překotný porod v bytě

„V sobotu 19. září krátce před čtvrtou hodinou ranní jsme vysílali dvě posádky k překotnému porodu do Brna. Nebyl čas na převoz do porodnice, proto se vše odehrálo přímo v bytě rodičů,“ uvedla mluvčí záchranky Michaela Bothová.

Rodiče chlapečka nyní po měsíc přišli záchranářům poděkovat a vzali s sebou jak Teodorka, tak i jeho sestřičku Klaudinku. „Chceme moc poděkovat posádkám záchranářů i dispečerce za pomoc podporu a povzbuzení. Byli jste úžasní, díky vašemu milému jednání jsme měli pocit, že na to nejsme sami,“ poděkovali šťastní rodiče s tím, že se rodině daří dobře.


Na brněnské stanici záchranky přijal rodinku Petr Havelka, který společně s kolegy před měsícem u překotného porodu byl. „Největší pochvalu si zaslouží statečná maminka, byla moc šikovná. Teodorkovi přejeme do života hodně zdraví a štěstí,“ vzkázal za všechny zdravotníky Havelka.
Fotogalerie
3 fotografie