„Už více než šest let se statečně pere s následky závažného onemocnění. Nekonečně dlouhé pobyty ve zdravotnických zařízeních, léčba, terapie, rehabilitace. Bolest, sebezapření, návaly beznaděje, stesk a touha po „normálním životě“. Tím vším si Zdeněk prochází,“ popsala problémy svého kolegy mluvčí jihomoravské záchranky (ZZS JMK) Michaela Bothová.

Postavil se na nohy

Za tu dobu se ukázalo, že je Zdeněk velkým bojovníkem, který se rozhodně jen tak nevzdává. „Znovu se postavil na nohy, znovu se učí mluvit. Je to však dlouhá cesta,“ zdůraznila mluvčí záchranky.

Video
Video se připravuje ...

Neurostimulátor jako dárek pro ochrnutého záchranáře Zdeňka TV Blesk Zdeněk Matyáš

Záchranáři svému kolegovi pomáhají, jak mohou. Sami ale na vše stačit nemohou. Rehabilitace polykají spoustu peněz. Pořádají proto v jeho prospěch už poněkolikáté sbírku.


„Za vybrané částky se pořídil například speciální počítač, vozík, ale především rehabilitace. Velké množství rehabilitačních pobytů. Rádi bychom Zdeňkovi uhradili další z nich, v současné době je totiž v Rožnově pod Radhoštěm, kde se zaměřuje na celkové posilování, udržení rovnováhy a zkouší se postavit na nohy a udržet ve stoje,“ upřesnila Bothová.

Nová sbírka potrvá do konce května. Příspěvky můžete posílat na transparentní účet Nadačního fondu ZZS JmK: 118321774/5500. Do poznámky napište ZDENĚK.

Fotogalerie
30 fotografií