Nepřehledná byla situace minulý týden v Dolní Lutyni. Původní informace hovořily o tom, že syn vytáhl zbraň na otce a střelil ho do nohy. Vše bylo ale nakonec jinak.

Soud vzal do vazby staršího muže (64), který pálil ze samopalu z okna svého domu na muže (27). Incidentu předcházela hádka. Muž a další lidé, se kterými stál na zahradě, se stihli schovat za auto.

Když se střelce na útěku snažili policisté zastavit, najížděl na ně autem. Při domovní prohlídce policisté u obviněného našli další zbraně, mimo jiné ještě šest jiných samopalů, dvě pušky a 400 nábojů. Muž přitom nemá zbrojní průkaz.

Na výzvy nereagoval

„Na výzvy policistů k zastavení nereagoval a najel na ně, takže museli uskočit. K zastavení auta následně policisté použili služební zbraně, přičemž muže zasáhli do nohy,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Samopal, ze kterého střílel, stihl muž ukrýt u svého syna (21). „Ten ji chtěl před policisty uschovat a z domu před příjezdem hlídky utekl. Poté byl zadržen v Bohumíně,“ uvedla mluvčí.

Všechny zabavené zbraně nyní prochází expertizou. „Není vyloučeno, že se bude rozšiřovat trestní stíhání obviněného muže,“ doplnila Jiroušková. Sousedé o rodině mluví jako o problémové, před několika lety v domě, ze kterého se střílelo, hořelo. Stopy požáru jsou stále patrné. Obviněnému hrozí až 18 let vězení.

Fotogalerie
4 fotografie