Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Opilec z Jičína v noci střílel z brokovnice: Skončil na záchytce, zabavili mu 4 zbraně

ilustrační foto
Řidička si po dvou láhvích vína sedla za volant, bourala a kličkovala před policisty.  (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: hpe - 
13. března 2024
16:04

Policisté z Jičína obdrželi v sobotních nočních hodinách velmi znepokojující oznámení. Obyvatelé jedné z tamních ulic údajně zaslechli opakovanou střelbu. Na místo byly hned poslány policejní jednotky. Pachatele však zprvu nemohly nalézt. Skrýval se totiž doma.

Oznamovatelka navedla policisty přímo ke střelci domů. Potenciálně nebezpečný muž se po celou dobu pohyboval na vlastním pozemku. Vzhledem k tomu, že jednotky při ohledání našly několik vystřelených košíčků z brokového náboje, byla přivolána i zásahová jednotka. Po chvíli se však naštěstí strážníkům podařilo s dotyčným navázat kontakt a přimět ho ke spolupráci. Jelikož se muž vzdal, zásahová jednotka byla odvolána. Pachatel byl rovnou zatčen.

Policisté potvrdili, že muž byl pod vlivem alkoholu. „Dechová zkouška u muže prokázala hodnotu 2,33 promile alkoholu v dechu. Policisté zjistili, že muž je držitelem zbrojního průkazu a na vyzvání policistům vydal své 4 legálně držené zbraně. Policisté zbraně zajistili a předali k uložení na oddělení zbraní a bezpečnostního materiálu, kde budou uloženy do doby, než správní orgán rozhodne o jejich případném propadnutí. Muž následně skončil na protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové,” informovala o okolnostech incidentu por. Mgr. Lucie Konečná v policejní zprávě.

K velkému štěstí muž nikoho neohrozil. Z toho důvodu policie případ vyšetřuje pouze jako přestupek. „Toho se dle zákona dopustí ten, kdo nosí zbraň nebo s ní na veřejnosti nebo na místě veřejnosti přístupném jakkoliv manipuluje, pokud je jeho schopnost k této činnosti snížena požitím alkoholických nápojů, návykových látek, léků nebo v důsledku nemoci,” doplnila Konečná. V opačném případě by byly následky činu mnohonásobně horší. 

Video  Řidička si po dvou láhvích vína sedla za volant, bourala a kličkovala před policisty.  - PČR
Video se připravuje ...

UFO1 ( 13. března 2024 16:38 )

Hm, Jičín město Hrůzy,kdo to tam řídí ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání