„Kriminalisté z Prahy venkov - východ zahájili trestní stíhání dvacetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví, za což mu v případě odsouzení hrozí až desetiletý trest odnětí svobody,“ uvedl Truxa. Policejní vyšetřování pokračuje.

Mladý muž střílel minulý týden v úterý kolem 21:00 v bytovém domě. „Po příjezdu na místo policisté zjistili, že 20letý muž svou legálně drženou perkusní pistolí postřelil 46letého rodinného příslušníka. Dle zjištění měla střelbě předcházet vzájemná potyčka obou mužů, při které měl starší z nich vyhrožovat druhému fyzickou újmou. Mladší z mužů pak po poškozeném vystřelil a způsobil mu vážné poranění, se kterým byl transportován do pražské nemocnice,“ popsal průběh událostí Truxa.

Zraněný musel být převezen do pražské nemocnice s těžkým poraněním. „V péči záchranáři měli pacienta s poraněním hrudniku, lékař mu musel zajistit dýchací cesty. Následně byl převezen do vinohradské nemocnice,“ řekla Blesku dříve mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková.

Fotogalerie
8 fotografií