Anežka se narodila letos na apríla, pro maminku to ale rozhodně nebyla žádná legrace. Miminku i rodičce šlo o život! „Mezi 17. a 18. hodinou jsme volali linku 155 a vzápětí dorazila vaše sanitka. Posádka mě jako těhotnou odvezla do porodnice na Obilní trh do Brna, kde mě ihned akutně operovali a úspěšně resuscitovali mou dceru,“ řekla záchranářům paní Tereza.

Předčasný porod s komplikací

Máma dnes již půlroční Anežky vyzdvihla, že se jednalo o pomoc v pravou chvíli. „Šlo o velmi vážnou a vzácnou komplikaci a předčasný porod, kdy mi bylo sděleno, že o životě mojí dcery rozhodlo několik málo minut. Děkuji záchranářům, kteří pro mě přijeli, a samozřejmě děkuji i operačnímu středisku,“ řekla šťastná Tereza.

Na záchrance přijali mámu s dcerou zdravotníci Zdeněk Gregorovič a Jan Šmarda, kteří v dubnu přispěchali těhotné pacientce na pomoc. „Jsou to moc hezké chvíle, tahle osobní setkání. Vážíme si toho a jsme rádi, že jsme mohli pomoct a že všechno dobře dopadlo,“ řekli společně. Anežce pak na památku věnovali plyšového pejska záchranáře.

Fotogalerie
3 fotografie