„Julinka měla hodně velkou radost. Utíkala, ale svezla se jí ruka na klice zavřených dveří. Jak už byla rozběhlá, propadla skleněnou výplní a pořezala se přitom,“ zavzpomínala na pondělní událost máma holčičky z Brna.

 

Zoufalá maminka dceři pomáhala, jak mohla, ale brzy pochopila, že bez záchranky to nepůjde. „Při našem příjezdu byla dívka při vědomí. Zdravotníci jí ošetřili zranění a převezli ji na chirurgii Dětské nemocnice v Brně,“ přidala podrobnosti mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.

Nyní je už Julie doma. Společně s mámou na záchranáře Pavla Tobiáše a Zdeňka Labského nezapomněly. „Profesionalita a lidský přístup obou záchranářů mě až dojímal, byla jsem na smrt vyděšená a dcera taky. Ale díky vám bylo vše v pořádku, moc děkujeme,“ napsala máma dívky. Záchranářům poslala fotku, na níž Julie pózuje s dárkem, který od nich dostala.

Poděkování jinak tvrdé chlapy od záchranky viditelně dojalo. „Julinka byla moc statečná. Přejeme jí, aby se brzy zotavila. A za krásnou pochvalu děkujeme... Udělala nám radost,“ přiznali ve společném prohlášení.