Dostal možnost proletět se vrtulníkem a náramně si to užil. Bylo vidět, že mu akce udělala velkou radost,“ uvedla mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.

Záchranáři společně s ním a jeho rodinou trpělivě sledují každý, byť drobný, pokrok ve zlepšování jeho stavu a opětovném začlenění zpět do života. Vědí, že Zdeňka čeká ještě dlouhá cesta.

Léčba je drahá

S onemocněním statečně bojuje, díky svým blízkým a sérii rehabilitací se pomalu zotavuje. Snažíme se mu být také oporou,“ dodala Bothová.

Dodnes zůstává záhadou, proč byl osud krutý právě ke Zdeňkovi, který nikdy nepil, ani nekouřil. Zdravě jedl, sportoval a choval se zodpovědně. Nikdo to nedokázal pochopit. Sousedy i přátele udivoval řadou zájmů. Byl myslivcem, včelařem, choval rybičky a rád kutil.

Kolegové pomáhají

Zdeněk je držitelem zlaté medaile Červeného kříže (daroval krev 206x!). Celý život pomáhal jiným, najednou potřeboval pomoc sám. Kolegové pro něj proto vyhlásili sbírku, mj. i na počítač, který Zdeněk může ovládat očima a prostřednictvím něho komunikovat se svými nejbližšími. Další prostředky pak putovaly i na pobyt v lázních v Klimkovicích.

Jestli i vy chcete našemu kolegovi pomoci, můžete zaslat peníze na transparentní účet 5593934329/0800
Fotogalerie
14 fotografií