Oslava v kruhu nejbližších a přátel vlila Zdeňkovi do žil novou naději. „Měl velkou radost, hlavně z dárku od kolegů,“ řekla Veronika a prozradila další velkou novinu. Pár v nelehké situaci stvrdil dlouhodobé soužití sňatkem!

Zdeněk miluje svíčkovou

Zdeněk už dávno neleží, ale sedí na vozíku. Začal hýbat rukama a procvičuje už i pohyby nohou. Může přijímat prakticky jakoukoliv stravu včetně své milované svíčkové a zákusků.

„Aktuálně podstoupí další rehabilitaci. Logopedii a cvičení spojíme dohromady. V září nás čeká další pobyt v Klimkovicích,“ upozornila Veronika. 

Vzorný pacient

Lékaři Zdeňka chválí a dávají za vzor ostatním pacientům. „Také my, jeho kolegové, se snažíme pomáhat ze všech sil, opakovaně sháníme a shromažďujeme finanční prostředky na nákladné rehabilitace, které přinášejí viditelné výsledky. Touto cestou děkujeme vám všem, kteří jste už našemu kolegovi přispěli,“ řekla mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

A jaký dárek Zdeněk k narozeninám od kolegů dostal? „Přivezli jsme mu velkou červenou krabici plnou překvapení. Byla v ní například záchranářská mikina, ale taky video, ve kterém Zdeňkovi popřáli nejen jeho kolegové, ale i známé osobnosti. Herci, zpěváci či sportovci. Chtěli jsme, aby Zdeněk věděl, že na něho všichni myslíme a že ho v tom nenecháme,“ shrnula Hana Albrechtová, ředitelka jihomoravské záchranky.

Účet pro Zdeňka

Chcete přispět statečnému záchranáři Zdeňkovi Mikulovi? Číslo transparentního účtu:  5593934329/0800. K platbě připište, že je částka určena Zdeňkovi.

VIDEO: Charitativní běh v Blansku pro zdravotně postižené včetně záchranáře Zdeňka Mikulu.