Letos se konal v Brně už 15. ročník festivalu. „Představujeme tu širokou škálu aktivit, jak sportovní kroužky, tak i umělecké nebo jazykové. Zajímavostí je například včelařský kroužek. Je zde spousta tanečních organizací, různé sportovní kluby, včetně různých druhů bojového umění a méně tradičního rugby,“ vyjmenovává jeden z organizátorů Luboš Kalouda.

Video
Video se připravuje ...

Netradiční sporty Jetsurf a Headis a dalších šedesát různých zájmových aktivit představil Festival Kroužkobraní. Markéta Malá

Netradiční sporty

Na festival přijela i mistryně světa na prkně Jetsurfu Aneta Šacherová. „Jetsurf je zajímavý sport. Jedná se o motorové prkno ovládané speciálním joystikem, které jede až šedesát kilometrů v hodině. Tento sport byl vynalezen v České republice. Pokud by se jetsurf v jeho elektrické podobě dostal na olympiádu, mohli bychom být v tomto sportu jedineční. Češi by se pak zřejmě umísťovali na prvních místech ve světové konkurenci,“ myslí si Kalouda.

Dalším netradičním sportem prezentovaným na Kroužkobraní byl Headis. Jedná se o kombinaci stolního tenisu, kopané a tenisu. Speciálního míče, který má obvod asi 50 centimetrů, se hráč může dotknout pouze hlavou. „Je to nepříliš známý sport, který se hraje na ping-pongovém stole. Jedná se vlastně o hlavičkovanou přes síťku,“ vysvětluje organizátor.

Puhajková moderovala

Festival moderovala Inna Puhajková, která podle svých slov byla jako dítě dosti aktivní a chodila hned do několika kroužků, například na gymnastiku, tenis nebo tanec. „O taneční kroužky je velký zájem mezi dívkami, kluky spíše zajímá fotbal a basketbal a hodně populární v poslední době je florbal,“ myslí si Kalouda.

Fotogalerie
11 fotografií