Letos poprvé se bude na festivalu připravovat burger, který má Brňanům připomínat jejich rodné město. Jeho složení ovlivnili sami Brňáci v anketě, kterou vyplnili na sociálních sítích festivalu.
„Šéfkuchař připraví pro Brno speciální burger, úplně první burger pro Brno, a to v rámci kulinářské show,“ slibuje mluvčí festivalu Jiří Smetana.
Tipy na víkend: Burácení harleyů v ulicích Prahy, koňská krása v Pardubicích i folklor v Luhačovicích

Kukuřice a červi
Na festivalu je možné ochutnat i kuriozitu – sušené červy. „Jsou dostupné s různými příchutěmi a je to poněkud extrémní ekvivalent chipsů,“ usmívá se Smetana. Další specialitou Burger street festivalu je corn dog, jižanská americká dobrota. Do kukuřičného těstíčka je obalen buď párek nebo sýr.
Burger street festival v Brně posedmé: Červí chipsy, hranolky z batátů a burger plněný bramborákem. Markéta Malá
Netradiční jsou i hranolky z batátů nebo hamburger plněný bramborákem. „Právě ochutnávám burger s bramborákem, je to zajímavost. Nejvíc mi zatím chutnal hamburger s názvem Odin. Vevnitř bylo trhané hovězí maso, které bylo dobré,“ svěřuje se Lukáš Polášek a dodává, že maso bylo dobře kořeněné a nakládané ve speciální barbecue omáčce.
Oheň a whiskey
Lákadlem je také obří gril na uhlí, v němž se připravovaly některé hamburgery. Jeden z nich kuchaři dokonce polévají whiskey Jack Daniels a z grilu tak šlehají vysoké plameny. „Příprava tohoto burgeru je show sama o sobě,“ tvrdí mluvčí a dodává, že festival potrvá do 5. září a stánky jsou otevřeny každý den minimálně do osmé hodiny večerní.