„Letos prezentujeme 25 minipivovarů a máme mezi nimi novinky. Přijel Létající pivovar, minipivovary Louka anebo Doubravník a značka se zajímavým názvem Kočovný kozy,“ vyjmenovává manažerka projektu Markéta Štěrbová.

Ochutnat je možné i lahodný mok, který připravili zahraniční prodejci, i když někteří letos kvůli epidemii účast odřekli – zastoupeny jsou polské značky Browar Raduga a Browar Lasowiak.

Video
Video se připravuje ...

Náměstí Svobody se pivním zlatem třpytí: Na festivalu minipivovarů si pochutnáte i na gruzínských specialitách. Markéta Malá

Gruzínské dobroty

Zajímavostí je pivo s vysokým obsahem alkoholu, které nabízí stánek „Axiom Brewery“. „Na čepu je nejsilnějším pivem s obsahem alkoholu 8 procent meruňkově zbarvené pivo s názvem Tacticool. Ovšem v plechu nabízí ještě silnější - tmavý Baltic Porter, který dosahuje až 8,5 procent alkoholu,“ říká manažerka. 

O hladu na festivalu nikdo nezůstane. Kromě tradičních langošů a grilovaných dobrot je možné okusit i gruzínské speciality. „Můžete ochutnat gruzínské pirožky, plněné různými příchutěmi, například mletým masem nebo zelím a uzeným. Dále naše tradiční závitky nebo ačmu, což je specialita podobná lasagním, plněná třemi druhy sýra,“ láká Liana Murguliya, která žije v Česku už dvacet let.

Vstup je zdarma

„S ohledem na ochranu životního prostředí a boj proti plastovým výrobkům neprodáváme nápoje do jednorázových kelímků,“ říká manažerka. Zakoupit je možné nevratnou pivní sklenici velikosti třetinky nebo klasického půllitru, anebo si „pronajmout“ vratný kelímek.

Na náměstí jsou k dispozici vyplachovačky. Vstup na festival je zdarma. Otevřeno každý den od 11 do 20 hodin.

Fotogalerie
10 fotografií