Film diváky zavede do doby, kdy Antarktida byla domovem obřích ještěrů. Jeden pohyblivý dinosaurus, přesněji Chasmosaurus, přivítá návštěvníky hned u vchodu. V rámci dílen si zájemci vyzkouší výbuch sopky nebo hledání pravěkých fosilií.

Video
Video se připravuje ...

Návrat do minulosti s dinosaury: VIDA centrum láká o prázdninách na ještěry i nové venkovní atrakce. Markéta Malá

„Zjistíme, jak vypadá trilobit nebo zub Tyranosaura Rexe. V závěru si děti vyrobí vlastního dinosaura na památku,“ prozradila tvůrkyně Daniela Marková.

Centrum také venku

Centrum nabízí několik novinek. Ve venkovní části byla instalována tlaková fontána, hučící kámen, obří uši a je možné si vyzkoušet malování světelnými paprsky. „Návštěvníci se mohou těšit na hravou vědu na čerstvém vzduchu s výhledem na nejkrásnější pavilony brněnského výstaviště,“ upozorňuje ředitel centra Lukáš Richter na umístění centra.

Za pěkného počasí se ve venkovní expozici budou konat i představení s pokusy. O prázdninách to bude show Led nad zlato. „Ukážeme si, jak vzniká sníh, proč můžeme bruslit, co je to gejzír i jak dostáváme vodu do našich domácností a následně vracíme zpět do přírody,“ říkají tvůrci představení Janet Prokešová a Aleš Pilgr.

 

Nová hra

Každý den letních prázdnin si také návštěvníci mohou užít novou hru, ve které se řeší zapeklité úkoly ze světa financí. Úlohy jsou netradičně ukryté v různých boxech. Můžete například rozpoznat bankovní padělek, nebo prodat starožitnosti.

„Hra je rozdělena do několika úrovní, a tak si na své přijdou děti i dospělí. Za peníze, které získali řešením boxů, si koupí odměnu,“ objasnil autor Šimon Benda. 

Fotogalerie
13 fotografií