„Dostal jsem pivo zdarma, to mě v den mého svátku nejvíc potěšilo,“ usmívá se tatínek čtyřletého Petříka Jakub Bárta. V brněnském zábavním centru Toboga Bongo měli tatínci 21. června vstup zlevněný na 89 korun a dostali jako dárek pivo, ovšem nealkoholické. S dětmi si v centru mohli zahrát ping-pong, kulečník či stolní fotbálek. 

Video
Video se připravuje ...

Den otců v Brně: Zdarma vstup do muzea, sleva do zábavního centra a pivo jako dárek. Markéta Malá

Divoký západ

V zábavním vědeckém parku VIDA dostali nejen tatínci, ale i dědečci v doprovodu platících dětí v neděli 21. června vstupenku zdarma. Tématem oslavy byl styl života na Divokém západě. „Den otců pořádáme pošesté – tedy už od našeho otevření. V minulosti byl hodně zaměřený na kutilství a techniku. Tentokrát jsme jej prožili v duchu Divokého západu,“ říká mluvčí Hana Laudátová.

Součástí programu byly netradiční tvůrčí dílny, kde si zájemci vyrobili indiánskou čelenku, kovbojský klobouk nebo lapač snů. Děti a jejich tatínci se učili lovit lasem, vyvolávat déšť, dorozumívat se kouřovými signály nebo rýžovat zlato. „Rozezvučeli jsme i tradiční americké plodiny, jako jsou brambory, rajčata nebo kukuřice. Návštěvníci byli překvapení, jaké vydávají tóny,“ doplnila organizátorka Monika Hojdanová.

S Ferdou Mravencem

Do Moravského zemského muzea měli tatínkové vstup zdarma už v sobotu 20. června. „Moravské zemské muzeum se připojilo k myšlence připomenout otcovskou lásku a péči,“ sdělila mluvčí Barbora Javorová a dodala, že na oslavě táty s dětmi doprovázel Ferda Mravenec. Oslava Dne otců v Dietrichsteinském paláci byla doprovodným programem k výstavě Ondřej Sekora: Mravenčí a jiné práce.

Fotogalerie
12 fotografií