Auta se srazila v okamžiku, když řidič vozu VW Passat přejížděl hlavní silnici z Písku do Plzně. V plné rychlosti do jeho boku v místě řidičových dveří narazil řidič (30) Škody Octavie.

„Řidič passatu podle všeho nedal přednost octavii, která jela po hlavní silnici ve směru od Plzně,“ řekla policejní mluvčí Ivana Jelínková.

Smrt v troskách vozu

Náraz škodovky do passatu byl strašlivý. „Řidič bohužel utrpěl velmi těžká zranění neslučitelná se životem,“ uvedla Jelínková. Šoféra z octavie odvezla sanitka záchranky do Fakultní nemocnice v Plzni. „Utrpěl lehké zranění,“ řekla mluvčí záchranky Mária Svobodová.

Přesnou příčinu a okolnosti tragické nehody nyní šetří policie. „Vše je předmětem dalšího šetření. Alkohol u řidiče octavie na místě vyloučila dechová zkouška,“ dodala Jelínková.

Prokletá křižovatka

Křížení hlavní silnice z Plzně do Písku a vedlejší cesty u Únětic do Seče na jižním Plzeňsku je nechvalně známé mezi řidiči. Jde o místo, kde se často bourá. Připomíná to i pomníček, kde při jiné nehodě vyhasl lidský život.

Naposledy se tady vážněji bouralo loni v říjnu, kdy dodávka zezadu narazila do druhé v okamžiku, kdy se snažila odbočit z hlavní silnice na vedlejší k obci Seč.

Fotogalerie
6 fotografií