Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Při srážce vlaků u Perninku se zranili 3 pracovníci ČD: Kolegové pro ně vyhlásili veřejnou sbírku

Autor: rc - 
14. července 2020
20:29

Při tragédii vlaků u Perninku na trase mezi Karlovými Vary a německým Johanngeorgenstadtem zemřeli dva lidé a desítky dalších byly zraněny. Byli mezi nimi i tři zaměstnanci Českých drah. V nemocnici skončili dva průvodčí Petr P. a Jana J. a strojvedoucí Milan Č. V těžkých chvílích se jim a jejich rodinám rozhodli pomoci jejich kolegové, kteří na ně vyhlásili veřejnou sbírku.  

V úterý 7. července odpoledne se ozvala obrovská rána v Perninku, který leží v okrese Karlovy Vary. U tamní zastávky se srazil vlak RegioShark s osobním vlakem RegioNova. Náraz protijedoucích vlaků byl natolik silný, že RegioNova, která směřovala ve směru od Karlových Varů, se posunula o 12 metrů zpět! „Vzhledem k tomu, že na trati je traťová rychlost 50 kilometrů v hodině, dá se předpokládat, že srážka byla zhruba do 100 kilometrů v hodině,“ uvedl pro Radiožurnál generální inspektor Drážní inspekce Jan Kučera. Okamžik, kdy došlo ke srážce vláků, popsal svědek Jan Č.

„Řezal jsem dřevo, když jsem uslyšel obrovskou ránu a za chvíli houkání hasičů. Říkal jsem si, že se snad srazily vlaky. Hned jsem sedl do auta, kolem projela policie a já mířil k nádraží,“ popsal okamžik, kdy ke srážce došlo, pro Deník obyvatel Perninku. Na místo se sjely desítky záchranářů, hasičů a policistů. U nehody zasahovalo sedm sanitek a tři vrtulníky. Při srážce se zranily desítky lidí a dva lidé tragédii nepřežili.

Video  Fatální srážka vlaků u Perninku: Na místě jsou mrtví. 
Video se připravuje ...

V nemocnici s vážnými zraněními skončili i tři pracovníci Českých drah - strojvedoucí Milan Č. a vlakvedoucí Petr P., kteří se v době tragédie nacházeli ve vlaku RegioNova, a vlakvedoucí Jana J. z vlaku RegioShark. Jejich kolegové se jim a jejich rodinám rozhodli v tíživé situaci pomoci, a proto na ně vyhlásili veřejnou sbírku. Založili transparentní účet, kam lidé mohou posílat libovolné částky.

Video  Srážka vlaků u obce Pernink: Na místě jsou mrtví.  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání