Jednou z obětí surového útočníka, kterého hledá policie od 7. června, kdy k sérii napadení tří mladých žen v Praze došlo, je Natálie. Pro server iDNES.cz popsala, čím si osudné noci prošla.

Sama sebe v rozhovoru popisuje jako spíše obezřetnou. Útok ji ale velice překvapil. Ze začátku si myslela, že ji zezadu chce neobvykle pozdravit někdo známý. „Položil mi ruce jen na obličej, na oči. Nevyvíjel přitom žádnou sílu, takže mě to vlastně zprvu zmátlo,“ řekla třiadvacetiletá Natálie pro zpravodajský server. 

Pěstí a tma

Pak se ale rozjelo peklo a útok Natálii ochromil. „Moje tělo vypovědělo, byla jsem poddajná, čehož ten dotyčný využil. Začal mě rdousit, byla jsem celkem dlouho v jeho sevření. Nemohla jsem ani křičet. Jednak strachem a jednak tím, že jsem měla přes ústa jeho dlaně,“ popsala pro iDNES.cz.

Po chvíli se Natálii podařilo otočit hlavu, ale útočník ji uděřil tak silně, až na chvíli dokonce ztratila vědomí. „Dostala jsem pěstí do obličeje. Ta síla mě povalila na zem,“ uvedla Natálie. Probudil ji až křik kolemjdoucího, který útočníka vystrašil a odehnal. Těsně po útoku se Natálie sebrala a šla domů, kde se snažila hrůzný zážitek vstřebat. Nakonec zamířila na vyšetření do nemocnice a následně i na policii. Její výpověď policistům pomohla v dalším pátrání.

S nožem v ruce!

Celkem muž, po kterém policisté pátrají, totiž útočil v noci 7. června třikrát. Poprvé to bylo kolem půl desáté na autobusovém nádraží v Letňanech. „Útočník s nožem v ruce zaútočil na ženu, která se mu snažila ubránit, což se jí nakonec také podařilo. Muži se vysmekla a utekla dolů k nástupišti metra, kde se připojila ke skupince cizích osob,“ uvedla policejní mluvčí Hana Křížová.

K dalším dvěma útokům došlo na Opatově, kam po jedenácté v noci metrem přijel. Zaútočil v blízkosti koleje Blanice. Svou oběť chytil kolem krku, povalil ji na zem, přičemž jí vyrazil telefon, zaklekl ji a začal škrtit. „V druhé ruce držel nůž, který jí přiložil ke krku. Poškozená se začala bránit a snažila se mu vytrhnout nůž z ruky. V tu chvíli projíždělo kolem vozidlo, muž se lekl a z místa utekl. Poškozená se běžela schovat do budovy vysokoškolské koleje, odkud vše nahlásila na Policii ČR,“ popsala další běsnění policejní mluvčí. 

To však podezřelému zřejmě nestačilo a o hodinu později a cca 300 metrů dál zaútočil potřetí. „V ulici Jana Růžičky přistoupil k poškozené, zakryl jí celý obličej rukou a chytil ji za krk. Žena se bránila a pokusila se otočit, na to muž reagoval tak, že ji udeřil pěstí do obličeje a povalil na zem. Útok však viděl i náhodný kolemjdoucí, který na muže zařval, ať toho okamžitě nechá. Ten se lekl a z místa utekl,“ dodala Křížová.

Ozvěte se!

Vyšetřování a výpovědi obětí posunulo případ o kousek dál. Policisté totiž narazili na ženu, která jen o vlásek útočníkovi unikla, a to ještě než došlo k útokům na Opatově, když vylezl z metra. Právě tam si vyhlédl asi třicetiletou ženu, která má odbarvené blond vlasy a na sobě zelené triko, tmavé kalhoty a tmavou mikinu. V levé ruce měla mobil a v pravé pivo. Chuť na ni zaútočit ale nebezpečného surovce přešla, když viděl, že na ženu čeká při východu z metra skupinka mužů, ke kterým se přidala.

Policisté pátrají po útočníkovi, který v Praze napadá mladé dívky. Hledají i ženu, která mu o vlásek unikla.
Autor: Policie České republiky

Video
Video se připravuje ...

Policisté pátrají po útočníkovi, který v Praze napadá mladé dívky. Hledají i ženu, která mu o vlásek unikla. Policie České republiky

„I tuto ženu by kriminalisté potřebovali vyslechnout. Proto, pokud se na kamerovém záznamu pozná, ať okamžitě kontaktuje tísňovou linku 158 nebo se dostaví na kteroukoliv služebnu PČR,“ řekla policejní mluvčí Hana Křížová. A doplnila: „Po útočníkovi stále pátráme. Jednalo se o muže ve věku kolem čtyřiceti let, vysokého asi 170 cm. Na sobě měl tmavě modré riflové kalhoty, černou bundu do pasu, kšiltovku značky Nike a přes obličej bílou roušku. Velmi znatelně vrávoral na jednu nohu.“

V případě, že byste muže na kamerových záznamech poznali nebo jste ho v minulých dnech někde zahlédli, neváhejte a okamžitě, prosím, kontaktujte tísňovou linku 158. V žádném případě se ho nepokoušejte sami zadržet, s největší pravděpodobností je ozbrojen.

Video
Video se připravuje ...

Policie hledá útočníka, který během jedné noci napadl s nožem tři dívky. Policie České republiky

Fotogalerie
11 fotografií