Ještě v pondělí pohřešovaného viděla jeho opatrovnice v budově Úřadu městské části v Praze 4. Podle šetření policistů se měl druhý den pohybovat v okolí svého bytu v ulici Čestmírova v Praze 4, kde měl mít podle Evy Kropáčové konflikt s nájemníky.

„Od té doby jej nikdo neviděl. Muž trpí bipolární poruchou a v současné době se mu jeho zdravotní stav zhoršil. Musí užívat léky, což s největší pravděpodobností nečiní,“ prozradila mluvčí a dodala, že „V současné chvíli je důvodná obava, že by mohl být nebezpečný sobě i svému okolí. Vzhledem k anamnéze doporučuje ošetřující psychiatrička hospitalizaci pohřešovaného v psychiatrické léčebně.“

Hledaný muž je přibližně 196 cm vysoké a mohutné postavy (cca 100 kg).  Má krátké hnědé prošedivělé vlasy přes uši, čelní pleš, krátké vousy (strniště) a šedozelené oči. Naposledy měl na sobě tmavou zimní šusťákovou bundu a seprané džíny. Pohřešovaný má výrazně klátivou chůzi (medvědí chůze), zanedbaný chrup a viditelně chybějící zuby zejména na spodní čelisti. Pokud jste jej viděli, kontaktujte prosím, linku Policie ČR 158.