Necelé tři dny se po celém Česku objevovala prosba k veřejnosti o sdílení informací o výskytu 35letého Tomáše N. Ten ve své Škodě Octavii  III Combi a se svým hnědým labradorským retrívrem úplně zmizel. Pražská policejní mluvčí Violeta Siřišťová před ním varovala: „Prosíme veřejnost, aby se muže nesnažili sami zadržet, může být nebezpečný a ozbrojený.

Nakonec zafungovalo štěstí a podezřelého Tomáše N. si všimla obsluha jedné restaurace na Slovensku: „Díky medializaci případu a zveřejnění fotografie muže, byl hledaný včera večer vypátrán na Slovensku. Obsluha jedné z restaurací muže poznala, jelikož ho před tím viděla v televizi a zavolala na policii. Kolegové ze Slovenska pak podezřelého zadrželi,“ prozradil pražský policejní mluvčí Jan Daněk. Nyní policisté řeší všechny kroky, aby byl převezený do Česka. Za vraždu muži hrozí až 18 let vězení.

Nejasný motiv

Vyšetřovatele bude určitě zajímat motiv, který podezřelého Tomáše N. mohl vést k vraždě. Blesk.cz zjistil, že Tomáš i jeho přítelkyně Markéta se od 3. března neozývali rodině, která po nich následně pátrala. Sám Tomáš N. ve stejný den, kdy byli naposledy v kontaktu s rodinou zavražděné, hledal místo, kam by se mohl v klidu uchýlit na ryby: „Zdravim, od zítra nějaký soukromáček poblíž Prahy s chatkou na pět dní? Nabídky do SZ. Rybář+ nerybář a Labrador. Děkuji,“ napsal Tomáš do facebookové skupiny věnované rybaření. Není tudíž vyloučené, že Tomáš N. mohl svou přítelkyni zabít mimo Prahu na cizí chatě.

Blesk.cz rovněž mluvil se sousedy páru v Tupolevově ulici. Ti prozradili, že za tragédií mohlo stát i domácí násilí. „Odskákala to životem,“ řekla jedna ze sousedek, která dívku znala, víc ale prozradit nechtěla. V následujících dnech se ukáže, zda bude vypátraný Tomáš N. sdílnější.

Fotogalerie
31 fotografií