Na kličkující vůz upozornil po poledni na tísňovou linku jeden ze znepokojených motoristů. „Řidič měl podle očitého svědka opakovaně najíždět na krajnici a poté zase až za středovou čáru a ohrožovat tak ostatní účastníky silničního provozu,“ uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.

Za osobák se u Hodonína zavěsila policejní hlídka a za použití majáků a výstražné sirény se snažila řidiče zastavit. Ten však nereagoval a pokračoval v nebezpečné jízdě. Naháněná skončila o několik kilometrů dál.

Video
Video se připravuje ...

Kolabující diabetik ohrozil na silnici desítky řidičů Policie ČR Hodonín

„Policisté za volantem našli muže, který na první pohled nebyl ve své kůži. Zkoušky na alkohol i drogy vyšly negativně, přesto řidič byl malátný a zmatený. Na dotaz policistů k jeho zdravotnímu stavu uvedl, že je diabetik a je mu pravděpodobně z tohoto důvodu nevolno,“ popsal policista.

Diabetik má zákaz řízení kvůli alkoholu

Na místo přijela sanitka, která muže odvezla k hospitalizaci do nemocnice. Na policisty však čekalo ještě jedno překvapení. Ukázalo se, že diabetik má zákaz řízení kvůli dřívější jízdě pod vlivem alkoholu! Po návratu z nemocnice jej tak čekají nepříjemnosti kvůli maření úředního rozhodnutí.

Co radí policie

„Je velmi riskantní sedat za volant, když se necítíme dobře nebo máme zdravotní potíže, které by mohly ovlivnit naše vnímání a ovládání motorového vozidla. I přes tuto riskantní jízdu, kdy několikrát hrozil střet s protijedoucím vozidlem a fatální následky, se vše obešlo bez vážných následků,“ doplnil policejní mluvčí.