Sice kvůli koronaviru neměla Zlatá slavice první obřad takový, jaký by zasloužila, jelikož se mohlo zúčastnit jen 11 nejbližších, ale napodruhé už to 14. března v bazilice Nanebevzetí Panny Marie vyšlo mnohem lépe.

Dorazilo 300 přátel a kolegů, přesně dle současných nařízení. Ovšem oba obřady měly něco společného - v první řadě byla použita stejná památeční fotografie Pilarové a za druhé se opakoval motiv zlaté barvy - nejprve na oděvu zesnulé a nyní rovnou na urně!

Zlato totiž zpěvačka milovala, a zářilo proto i na zádušní mši v kostele na Strahově. Na tu se ve středu sešly davy příznivců a přátel Evy Pilarové (†80) - nechyběli ani Jiřina Bohdalová (89) po boku ministra kultury Lubomíra Zaorálka (63), zpěvačka Pavlína Filipovská (79) s manželem, Leona Machálková (53), Pavel Vítek (57), Vojtěch Dyk (34), Hana Zagorová (73), Štefan Margita (63), Pavel Šporcl (47) a mnoho dalších. 

Fotogalerie: Zádušní mše za Evu Pilarovou: Uslzený Dyk…
269 fotografií

Ti všichni se klaněli svítivě zlaté urně, kterou si na konci obřadu odnesl vdovec po zesnulé zpěvačce Jan Kolomazník (67). „Eva by určitě měla radost,“ řekl přesvědčivě vdovec. Ten zlatou urnu objímal a líbal. Když myslel, že ho nikdo neslyší, šeptal do ní dokonce: „Brzy půjdu za tebou, nic mě tu nedrží.“

S urnou s ostatky své ženy pak vyrazil dokonce i na smuteční kar s několika přáteli do restaurace U Pštrosa. V následujících dnech bude urna s ostatky Pilarové uložena do hrobu. Ne však do rodinné hrobky v Brně, ale na brněnský Ústřední hřbitov, jemuž se přezdívá „brněnský Slavín". Právě tam odpočívají slavní brněnští rodáci.

Zlato měla Eva v hrdle a ostatně ji doprovázelo i při předchozím rozloučení, tedy krátce po její smrti - 14. března. „Do rakve jsem dal Evě její oblíbené zlaté šaty a boty. Odchází jako zpěvačka, kterou taky celý život byla,“ prozradil tehdy Kolomazník, jenž nechal ostatky slavné zpěvačky zpopelnit. Skončily poté právě ve zlaté urně, již si vdovec nechal až doteď.

VIDEO: Mše za Pilarovou, Dyk polykal slzy: Objednala si mě na pohřbu Gotta...

Video
Video se připravuje ...

Mše za Pilarovou, Dyk polykal slzy: Objednala si mě na pohřbu Gotta... Redakce Blesk

CELÝ ZÁZNAM: Mše za Evu Pilarovou

Video
Video se připravuje ...

Mše Pilarová Blesk TV

Fotogalerie
243 fotografií