1 Ivana Gottová od pohřbu Karla (†80) poprvé na veřejnosti

Vdova po Zlatém slavíkovi Ivana Gottová (44) se od jeho smrti, konkrétně od pohřbu v první polovině října 2019, společnosti stranila. Až smrt kamarádky jejího manžela ji přiměla vyjít na světlo a v roušce se slunečními brýlemi poodhalit svou tvář. Poslední sbohem přišla Pilarové dát za doprovodu své maminky Blanky.

2 Distanc truchlících kvůli koronaviru

Nouzový stav v ČR kvůli COVID-19 nejen zajistil, že pohřeb Evy Pilarové proběhl ve vší skromnosti, ale také značně omezil oněch pár přítomných, kteří se se zpěvačkou přišli rozloučit do kaple Domova sv. Karla Boromejského v pražských Řepích. Ti z bezpečnostních důvodů nejen dorazili s poctivě nasazenými ochrannými rouškami, ale během smutečního ceremoniálu dodržovali vzájemný dvoumetrový rozestup.

3 Dojemný ceremoniál

Smuteční obřad zahrnoval promluvu kněze Mariána Pospěchy, bohuslužbu, modlitby a zpěvy boromejek, v jejichž péči strávila Eva Pilarová své poslední okamžiky. Na přání pozůstalých nebyl pohřeb fotograficky dokumentován. Kromě Ivany Gottové se pohřbu účastnili také Evina sestřenice Helena, ředitel Febiofestu Kamil Spáčil, podnikatel Pavel Staněk a partnerka zesnulého zpěváka Daniela Nekonečného (†52) Zuzana Kardová.

O obřadu promluvil také filmový režisér Fero Fenič, který na svých facebookových stránkách sdílel dvě fotografie komorního obřadu. „Dnešní poslední rozloučení s Evou Pilarovou za účasti 11 nejbližších lidí,“ dodal v doprovodném komentáři.

4 Otevřená rakev a zlaté šaty

Manžel Evy Pilarové Jan Kolomazník nechal na poslední rozloučení otevřenou rakev se zpěvačkou. Do ní ji nechal obléct do jejích oblíbených zlatých šatů, ve kterých tak ráda vystupovala. „Eva vypadala na své poslední cestě výborně. Honza to ale hodně oplakal,“ neskrýval dojetí Kamil Spáčil. Kromě šatů čerstvý vdovec donesl z domova také zpěvaččin obří portrét.

5 Poslední cesta

Po smutečním ceremoniálu byly ostatky Evy Pilarové odvezeny do krematoria, kde měly být ještě týž den zpopelněny. Urna s popelem má být uložena v rodinné hrobce v Brně. Další rozloučení se zpěvačkou se pro širší veřejnost a přátele bude konat ve Strahovském klášteře po konci pandemie a s ní spojenými vládními opatřeními.

VIDEO: S Pilarovou se loučili nejbližší a vdova Gottová. A Felix s milenkou utekl, Dáda zůstala sama!

Video
Video se připravuje ...

S Pilarovou se loučili nejbližší a vdova Gottová. A Felix s milenkou utekl, Dáda zůstala sama! Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
118 fotografií