Ve filmu, pod nímž je Dalibor Stach (48), rodák z Ostrova, podepsaný jako autor předlohy, scénáře i jako režisér, si nezahraje jenom Brendan Fraser, jenž měl na přelomu tisíciletí nálepku sexy akčního hrdiny, jehož plakáty visely v nejednom dívčím pokojíčku, ale také americká herečka Marcia Crossová (58), představitelka zrzky Bree ze seriálu Zoufalé manželky. Kromě nich i celá řada českých herců, například Bolek Polívka (70), David Novotný (50) nebo Dominika Morávková-Zeleníková (29). Film Za oponou života bude podle všeho těžko zařaditelný svým žánrem, honosí se jak označením drama, tak i fantasy.

A právě k němu vyšel podiv(uhod)ný trailer. Hlavní hrdina, řešící existenční a existencionální problémy, se v něm dostane do klinické smrti, díky čemuž proniká do snového minulého života i možné budoucnosti. Vše jsou ale jen částečně dokonalé kulisy, které ho mají navést k pochopení smyslu života a peripetií toho současného. Z dvouapůlminutového spotu se nedá moc odhadnout, co přesně se v něm děje, dojde na scény velice poetické, ale i válečné, a vysloveně sci-fi s vesmírnými loděmi a extravagantními kostýmy.

Nakopne tohle dávno zašlou slávu amerického herce Brendana Frasera, jenž si zahrál v celé řadě hollywoodských blockbusterů, například v divácky oblíbené trilogii Mumie, Mumie se vrací a Mumie – hrob dračího císaře, Král džungle nebo Drsňák Dudley? Z pohledného mladého muže s vyrýsovaným svalstvem je dnes totiž nevábně vyhlížející tatík s pupíkem a řídnoucí kšticí, co se dlouhodobě léčí s depresemi a nemá moc štěstí na filmové nebo seriálové role.

Na vině je podle všeho bizarní sexuální skandál: k údajnému incidentu došlo v roce 2003 v Beverly Hills, kam herec zamířil na oběd s prezidentem Hollywoodské zahraniční tiskové asociace Philipem Berkem (87). Ten ovšem začal Brendana osahávat na intimních partiích – a i když se mu za to později veřejně omluvil, jeho ponížení mu údajně v Hollywoodu podřezalo větev pod zadkem. Fraserova kariéra pak šla strmě dolů a dnes po něm prakticky ani pes neštěkne. Tu a tam se sice objeví v nějakém seriálu, jde však vždy o epizodní roličky sázející na nostalgii diváků...

Fotogalerie
43 fotografií