Strážníci v úterý dopoledne přijali hlášení o agresivním muži, který měl napadat nožem lidi u stanice metra Háje. „Ohrožuje nožem další lidi, kteří ho upozornili, že by měl mít roušku,“ znělo oznámení z úst svědkyně. Muž prý mířil nožem i na ni.  

Šel se ven rozvičit

„Od oznamovatelky a poškozeného, kterému měl útočník vyhrožovat, hlídka zjistila, že po upozornění na chybějící roušku začal 63letý muž do druhého strkat a verbálně mu vyhrožovat s tím, že se na něho jde ,ven rozcvičit',“ uvádí mluvčí pražských strážníků Jiřina Ernestová.

Před poštou muž prý vytáhl nůž a mával s ním před druhým mužem a přitom mu vyhrožoval, že „ho zapíchne jako prase“. Kolemjdoucí se ale napadeného muže zastali a tak agresora vyplašili, ten pak odešel. 

Dlouho ale na útěku nebyl, strážníci po příjezdu prohledali okolí a našli ho podle popisu oznamovatelky u pokladen nedalekého supermarketu. „V jeho batohu strážníci nalezli nůž s pevnou čepelí o délce deseti centimetrů. Po omezení na osobní svobodě byl pro podezření ze spáchání trestného činu předán státní policii,“ dodává Ernestová.

Video
Video se připravuje ...

Muž na poště neměl roušku. Na upozornění reagoval nožem v ruce Městská policie Praha