Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Holčička (†8) po nehodě uhořela v autě: Mamince Alexandře to tají! Sama bojuje o život

Autor: ran - 
21. května 2020
11:55

Alexandra (29) v úterý podvečer najela s autem na jedinou betonovou zídku v okolí. Vůz se převrátil a začal hořet. Mámu se podařilo vytáhnout lidem z projíždějícího autobusu, dceru Štefánii (†8) se však bohužel z plamenů zachránit nepodařilo, uhořelou ji dostali z vozidla až hasiči. Alexandra bojuje v nemocnici.

K tragické nehodě došlo u obce Gemerská Hôrka v okrese Rožňava. Alexandru musel z místa transportovat vrtulník, žena se nachází v kritickém stavu.

Utrpěla popáleniny na více než polovině povrchu těla. Příčiny nehody se vyšetřují. Vozidlo sjelo do příkopu pod železničním náspem na rovném úseku silnice, napsal server televize JOJ Noviny.sk.

​„Byla to bezmoc. V autobuse s námi jela i zdravotní sestra, sám jsem bývalý voják. Nedokázali jsme jim pomoct,“ řekl řidič autobusu a svědek nehody. „Celkový rozsah popálenin je 58 procent povrchu těla. Je v kritickém stavu, v umělém spánku, napojená na umělou plicní ventilaci,“ uvedla mluvčí záchranky Martina Pavlíková.

Štefánii oplakávají i ve vesnici, v níž s maminkou bydlela. Obec má méně než 200 obyvatel, každý tam zná každého, napsal server Nový čas.

„Štefánie chodila do druhého ročníku v Plešivci a byla velmi šikovná. Ráda tancovala, malovala a hrála na kytaru,“ popsala školačku jedna z obyvatelek vesnice. 

Podle serveru žila Alexandra po rozvodu sama s dcerou. Leží na popáleninovém oddělení nemocnice a o smrti dcerky se ještě neměla jak dovědět.

Na stejném místě, jen o pár metrů dál, před rokem jiné auto nabouralo do jedoucího vlaku. Tehdy účastníci nehody jako zázrakem přežili.   

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání