Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Strašlivá nehoda u Čáslavi: Z rozmáčknutého auta přežila jen Gábinka (4), policie už zná viníka

Autor: dce - 
4. února 2020
18:02

Srpnová nehoda u Čáslavi se negativně zaryla do paměti snad každého člověka. Na čtyřčlennou rodinu v osobním voze se převrátila cisterna. Z auta zbyl jen šrot, přežila pouze čtyřletá Gábinka. Policie nyní ukončila vyšetřování, za viníka považují muže v jiném osobáku, který nebezpečně předjížděl.

Tragédie se stala 2. srpna loňského roku mezi obcemi Drobovice a Horky poblíž Čáslavi. Osobní auto se čtyřčlennou rodinou zde zavalila cisterna. Ani v jednom z vozů ovšem neseděl viník nehody.

Podle serveru iDnes.cz policie již ukončila vyšetřování příčiny a za viníka považují řidiče dalšího osobního vozu. Ten měl riskatně předjíždět cisterny, o kterou během manévru škrtl. Řidič kolosu se patrně lekl a strhl volant. Cisterna se ovšem převrátila na v tu chvíli projíždějící osobák, ve kterém seděla maminka (†33), tatínek (†36), syn Daneček (†6) a právě čtyřletá Gábinka. Rodina zrovna vyrážela na vytouženou dovolenou.

Gábinka nehodu přežila s těžkými zraněními, její autosedačka při nehodě vylétla z auta a to jediné jí patrně zachránilo život. O holčičku se po nehodě podle Horáckých novin staral strýc s rodinou.

Osud malé holčičky ale nebyl lhostejný obyvatelům Okříšek ani mnoha dalším po celém republice. Na sbírkový účet, který obec pro Gábinku zřídila, se ke konci listopadu sešly tři miliony. Sbírka byla prodloužena do konce března.

DWEI ( 5. února 2020 07:09 )

Viníkem je řidič auta, které nebezpečně předjíždělo, ale z článku není jasné zda ho díky např. kamerovému systému vypátrali......

Ella21 ( 5. února 2020 04:42 )

Nespravedlivé..čas nevrátíš..

Monikay ( 4. února 2020 18:17 )

to je doslova hrůza. kvůli jednomu pitomcovi

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání