Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bojový francouzský buldoček roztrhal majitelku (†52): Kvůli agresivitě ho už jednou dala do útulku

Autor: ran - 
14. května 2020
20:04

K hrůzné scéně byli v sobotu ve státě Illinois přivoláni policisté do jednoho z domů ve Fox Lake nedaleko Chicaga. Na podlaze v zadní části obydlí spatřili na zemi mrtvou Lisu Ursovou. Jak se ukázalo, zaútočil na ni její francouzský buldok, kterého si vzala z útulku. Původně byl vycvičen k boji a již dříve napadl ženina přítele.

Lisa Ursová (†52) byla milovnice domácích mazlíčků, zejména psů, a aktivně podporovala útulky, stejně jako organizace zaměřující se proti týrání zvířat.

Nedávno si právě z útulku vzala míšence francouzského buldočka, aby mu u ní bylo lépe.

Její láska se nezastavila ani před evidentním sklonem psa k agresivitě. Podle Daily Mail se pes dostával často do potyček s jinými psy, a jednou dokonce napadl i Lisina přítele, s nímž žila pod jednou střechou.

Proto buldočka přechodně vrátila do útulku. Nevydržela to ale dlouho a pes se zanedlouho opět proháněl po její zahradě.

„Nejvíce ran nebylo na krku. Bylo jich veliké množství hlavně na rukách a nohách, částečně i na trupu. Spousta stop od kousnutí, spousta škrábanců,“ řekl pro televizi WGN koroner Howard Cooper.

„Nerad říkám takové věci, ale byl to skutečně brutální útok. Lidé mají představu, že od psů malých plemen jim nic nehrozí. Jenže zapomínají, že ta zvířata mají obrovskou sílu, především ve skusu,“ dodal.

Jak uvedl server New York Post, krev Lisy Ursové na sobě měli dva její psi. Jedině na border kolii vyšetřovatelé žádné stopy tělní tekutiny nenalezli.

Ze současného stavu vyšetřování vyplývá, že útok začal uvnitř domu. Lisa se před psími tesáky snažila utéct na zadní dvorek domu, kde ji později v krvi našel jeden z jejích přátel. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání