Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Máma 11 dětí neposílala své děti do školy: Před soudem ji zachránila milost

Autor: shp - 
16. května 2020
20:35

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová ukázala, jak má velké srdce. V úterý udělila milost 41leté ženě A. B., která byla opakovaně odsouzena za ohrožení mravní výchovy mládeže kvůli tomu, že její děti měly příliš zameškaných a neomluvených hodin.

O případu informoval mluvčí slovenské prezidentky Martin Střižinec. Podle něj Čaputová při posuzování žádosti o milost zohlednila kromě právních aspektů případu i extrémně složitou sociální situaci v rodině a skutečnost, že odsouzená byla obětí domácího násilí.

Tresty budiž prominuty

Prezidentka odpustila A. B. z trestu odnětí svobody ve výměru sedm měsíců její nevykonaný zbytek a zároveň odsouzené odpustila dva tresty odnětí svobody v délce dvou let, jejichž výkony byly soudem podmínečně odloženy,“ stojí ve stanovisku Čaputové podle TV Markízy.

Matka 11 dětí se dostala do těžké životní situace poté, co ztratila bydlení, ve kterém žila s druhem, který ji pod vlivem alkoholu týral a bil. O děti se starala příkladně. Pracovala dokonce na dvanáctihodinové směny.

Docházka dětí se zlepšila

Jenže při nich nedokázala ohlídat, zda její děti chodí řádně do školy, nebo ne. Za spáchání jiných trestných činů žena odsouzena nebyla. Školní docházka dětí se navíc nakonec zlepšila. V tomto školním roce nemají téměř žádné zameškané a neomluvené hodiny.

Jana JJ ( 18. června 2020 06:17 )

Od prezidentky bych čekala, že bude rozhodovat víc hlavou než srdcem

illyria ( 16. května 2020 23:35 )

Sluníčkářka se zas nezapřela... Pro osadnice přece zákon neplatí!

pfoto1 ( 16. května 2020 21:01 )

Už podle obrázku vypadá ta máma opravdu dost nezodpovědně !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání