Video
Video se připravuje ...

Resident Evil: Resistance - trailer Capcom/PlayStation

Resident Evil 3 je fajn zombie střílečka, ale ani náhodou horor. Je navíc až příliš krátká a lineární. Aby vydavatel Capcom obhájil její délku, přidal k ní druhý titul Resident Evil: Resistance. Jde o asymetrickou 4 vs. 1 videohru založenou na boji zlotřilého Masterminda s partou přeživších, kteří se stávají nedobrovolně účastníky jeho pokusu. To vše v podzemí T-Virusem postiženého Raccoon City.

Parta puberťáků v rolích hrdinů

Přeživších puberťáků je šest. Můžete si vybrat mezi zdravotnicí Valerií, hackerkou January, vůdcem a bijcem Tyronem, rváčem Samuelem, specialistou na pasti Martinem a sexy ostrostřelkyní Beccou. Nejnovějším sedmým přírůstkem do party je sama Jill Vallentine z RE3 jako DLC zdarma. Postavy bohužel nejsou vyvážené a taková Valerie je mnohem potřebnější než třeba Martin. Hra za přeživší je kooperativní akce.

Resident Evil: Resistance pro PlayStation 4.
Autor: Blesk.cz - Ladislav Leimer

Snímána je z pohledu třetí osoby a ovládání není přitom nic moc. Přeživší mají za úkol projít levely, splnit úkoly a pláchnout v časovém limitu. To vše stále dokola. Nápadité to rozhodně není. Navíc jsou ve hře jen pouhé čtyři mapy, což je tedy zatraceně málo! Hraní za přeživší mě přestalo bavit velmi brzy. Za Masterminda, který škodí čtveřici puberťáků a chce je zabít, je to ale jiné kafe.

Hra za Masterminda baví

V jeho roli se díváte na snahu přeživších nezemřít pomocí průmyslových kamer ze svého velína. Pokládáte jim do cesty pasti jako miny, vypínáte jim světla, zamykáte dveře a ze života jim děláte peklo. Můžete také přímo ovládat zbraně a pálit po nich na dálku. Všechny akce vyvoláváte pomocí vyložených speciálních karet. Každý z Mastermindů má taktéž svou speciální biologickou zbraň.

Resident Evil: Resistance pro PlayStation 4.
Autor: Blesk.cz - Ladislav Leimer

Ostatně i sami Mastermindi jsou zajímaví. Chopit se můžete role šílené vědkyně Anette Birkin z Resident Evil 2, která si na pomoc přivolá zmutovaného manžela G-Birkina. Nováček Daniel Fabron má za pomocníka samotného Mr. X! Klonovaná sestra Alberta Weskera Alex Wesker z Resident Evil Revelations 2 má za biozbraň rostlinu Yateveo s velmi omezeným pohybem.

Vyšlete za přeživšími monstra

Zatím posledním Mastermindem je samotný zakladatel Umbrelly Oswell E. Spencer. Jeho doménou je dezintegrační pole. Kromě svých biozbraní, které lze přímo ovládat, dokážou Mastermindi vyvolat i různé druhy zombií a monster jako Ivy nebo Licker. Chopit se jejich prohnilé kůže jde jen u zombií. Přeživší se samozřejmě brání, mohou vám rozstřílet kamery.

Resident Evil: Resistance pro PlayStation 4.
Autor: Blesk.cz - Ladislav Leimer

V tom případě je zapotřebí mačkat analogové páčky, čímž docílíte rychlejší opravy. Co mě však při hraní za hlavouny dohánělo k šílenství, byly jejich neustále se opakující hlášky. Koncept hry je zajímavý, ale zpracování vázne. Matchmaking je rozbitý a mnohdy za Masterminda nelze najít hru. Za úspěšné hraní získáváte zkušenosti a kredity. Za ně si kupujete lootboxy s perky nebo kosmetickými věcmi.

Vše odemknete příliš brzy

Vše však odemknete neskutečně rychle. Žádná výzva se ani v rámci online hry nekoná. Pokud setrváte, rychle získáte vše, co Resident Evil: Resistance nabízí. Co se grafiky týče, je podprůměrná, i když využívá RE Engine, což v kontrastu s nádherným vizuálem Resident Evil 3 nevypadá dobře. Tohle není titul, u kterého byste setrvali dlouho. Stejně jako já. Ve finále je béčková pitomina Umbrella Corps větší sranda.

Fotogalerie
81 fotografií

Hororová série Resident Evil přehledně na Blesk.cz

Hodnocení Blesk.cz: 50 %

Plusy:
Zajímavý koncept
Hraní za Mastermindy
Ovládání zombií a biozbraní
V balení "zdarma" s Resident Evil 3
 
Minusy:
Nevyvážené postavy
Pouze 4 mapy
Vše odemknete příliš rychle
Nic moc grafika
Špatný matchmaking
Opakující se hlášky
 
Infobox
Datum vydání: 3. duben 2020
Platformy: PlayStation 4 (testováno na PS4 Pro), Xbox One, PC
Cena: 1599 Kč (součást Resident Evil 3)
Výrobce: NeoBards Entertainment
Vydavatel: Capcom
Distributor v ČR: Cenega
Jazyk: AJ
Oficiální stránka hry